Dacă eşti profesor şi ai fost depistat pozitiv pentru coronavirus, află cum poţi preda elevilor în continuare

  • Profesorii cu boli cronice pot alege să predea online
  • Cadrele didactice pot face ore de acasă dacă au peste 60 de ani
  • Cei care optează să facă lecţii online au nevoie de o adeverinţă de la medic
955 afișări
Imaginea articolului Dacă eşti profesor şi ai fost depistat pozitiv pentru coronavirus, află cum poţi preda elevilor în continuare

Dacă eşti profesor şi ai fost depistat pozitiv pentru coronavirus, află cum poţi preda elevilor în continuare

Profesorii care au intrat în contact cu elevi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 vor putea preda în continure. Cum vor face acest lucru? Numai online, de acasă.
Cadrele didactice vor ţine orele pentru alte clase de elevi unde nu au fost depistate cazuri de coronavirus.

Marius Nistor, Liderul Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, îţi spune că este o soluţie bună pentru şcoli deoarece oricum nu există suficienţi profesori în România. Numai până în toamna anului 2018, aveam peste 6.500 de profesori de gimnaziu şi liceu care părăsiseră ţara, potrivit unui raport al Comisiei Europene.

Marius Nistor, lider Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”: Categoric că un cadru didactic care intră în contact cu un elev cu Covid, va exista posibilitatea, atâta vreme cât nu este internat, să poată participa la predarea online. Nu avem profesori suficienţi în momentul de faţă. În mod normal trebuie să asiguri distanţarea fizică, asta înseamnă că acele clase nu pot funcţiona la numărul de elevi pe care îl au şi atunci trebuie să scindezi clasele şi automat trebuie să angajezi cadre didactice. În condiţiile în care avem colegi care se tem şi se pensionează anticipat, alţii vor ieşi la pensie, iar pensionarii care veneau şi lucrau la plata cu ora nu vor mai accepta acest lucru. Vom avea un deficit de resursă umană şi va fi foarte greu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici