Dacia Piteşti contestă în instanţă legalitatea grevei generale

Administraţia Dacia Renault Piteşti a contestat în instanţă legalitatea grevei generale declanşate, luni dimineaţă, de angajaţii uzinei, depunând în acest sens o plângere la Tribunalul Agreş, a anunţat directorul de comunicare al Dacia, Liviu Ion.

76 afișări
Imaginea articolului Dacia Piteşti contestă în instanţă legalitatea grevei generale

Dacia Piteşti contestă în instanţă legalitatea grevei generale (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, administraţia reclamă, în primul rând, faptul că sindicatul nu a parcurs toate cele patru capitole de negociere înainte de declanşarea grevei generale.

De asemenea, administraţia contestă listele sindicatului privind numărul participanţilor la grevă, susţinând că în primul schimb s-au aflat în grevă generală doar 49 la sută dintre angajaţi (3.025 de persoane), în timp ce 3.169 de salariaţi nu au participat la protest.

"Eu am susţinut astăzi că din schimbul întâi care a intrat în grevă generală din totalul de oameni care au semnat statul de plată 49 la sută au scris că sunt de acord cu greva, iar 51 la sută că nu sunt. Asta este o problemă. Chestiunea principală pe care o reproşăm este că cei de la sindicat nu au parcurs toate cele patru capitole de negociere. Am negociat doar unul şi normal era să le parcurgem pe toate, iar numai după aceea ei puteau, conform legii, să declanşeze greva generală. O să se judece şi instanţa va stabili adevărul şi cine a încălcat legea", a declarat Liviu Ion.

La rândul său, viceliderul sindical Ion Iordache de la Sindicatul Dacia Renault susţine că listele cu semnături atestă că 79 la sută dintre angajaţi sunt în grevă generală.

"Noi avem listele cu semnături care atestă că peste 79 la sută dintre salariaţii noştri au semnat pentru greva generală. Am contactat avocatul care reprezintă sindicatul şi ne vom prezenţa în instanţă că să prezentăm probele", a declarat Iordache.

Angajaţii uzinei Dacia Renault din Piteşti au intrat în grevă generală pe termen nelimitat, luni dimineaţă, începând cu ora 7.00, după ce au eşuat negocierile purtate de sindicat cu patronatul fabricii privind majorările salariale.

Administraţia Dacia Piteşti a oferit o creştere de 18,5 la sută pentru angajaţii cu salariul minim şi o majorare cu 12 la sută a salariului mediu brut.

Sindicaliştii de la Dacia Renault Piteşti susţin că noua ofertă salarială a administraţiei nu aduce nimic nou faţă de ultima, iar în aceste condiţii angajaţii uzinei continuă greva generală declanşată luni dimineaţă.

Peste patru mii de angajaţi ai Uzinei Dacia Renault din Piteşti s-au aflat, în 14 martie, în grevă de avertisment de două ore, muncitorii cerând în principal majorarea salariilor şi a primelor de Paşte şi de Crăciun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici