Dacia redeschide comenzile pentru modelul electric Spring. Preţul pentru care poate fi achiziţionat primul automobil electric al mărcii româneşti

Dacia a redeschis comenzile pentru Spring, primul automobil electric al mărcii româneşti, după ce în martie comenzile din primele două zile au ajuns la 4.000, nivel similar cu vânzările maşinilor electrice atât din 2019 cât şi din 2020.

18812 afișări
Imaginea articolului Dacia redeschide comenzile pentru modelul electric Spring. Preţul pentru care poate fi achiziţionat primul automobil electric al mărcii româneşti

Dacia redeschide comenzile pentru modelul electric Spring. Preţul pentru care poate fi achiziţionat primul automobil electric al mărcii româneşti

“Redeschidem comenzile pentru modelul electric Dacia Spring. Acestea se vor accepta în limita notelor de înscriere în programul Rabla Plus, desfăşurat prin PSIPAN”, transmit reprezentanţii Dacia.

Spring este în momentul de faţă cel mai accesibil automobil electric de pe piaţa europeană şi singurul care în România poate fi cumpărat cu mai puţin de 10.000 de euro. Singurul care se apropie e VW e-Up!, care are un preţ de listă de 24.000 de euro şi care poate fi cumpărat prin Rabla Plus cu 14.000 de euro.

Modelul electric poate fi cumpărat cu 7.700 de euro sau 49 de euro pe lună utilizând bonusurile programelor Rabla (1.400 de euro) şi Rabla Plus (10.000 de euro), preţul său fiind de 18.100 de euro în versiunea de top, echiparea sa având dotări precum sistem de navigaţie şi aer condiţionat.

Spring dispune de un motor de 45 CP şi are o autonomie de 230 km, care creşte la 305 km în oraş.

Potrivit reprezentanţilor Dacia, termenul estimativ de livrare va fi comunicat ulterior, pe măsură ce vor fi alocate vehicule identificate prin cod VIN, pentru fiecare comandă fermă cu acont plătit, dar acesta nu va depăşi 240 de zile de la data validării Notei de Înscriere în PSIPAN.

În 2019, pe piaţa locală s-au livrat 1.500 de maşini electrice, iar în 2020 piaţa a urcat la aproape 2.900. Anul acesta, în primele două luni, volumul a urcat cu 30% însă acum piaţa va fi decisă exclusiv de programul Rabla Plus, care oferă o susţinere de 50% sau 10.000 de euro din preţul automobilului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici