Dalli a vărsat la bugetul Primăriei Capitalei 1,5 milioane de euro, în 2007

Firma Dalli, care administrează majoritatea parcărilor cu plată din Capitală, susţine că anul trecut a realizat un beneficiu net de 147.000 de euro, vărsând la bugetul primăriei 1,5 milioane de euro, iar rezilierea contractului anunţată de primarul general "nu reprezintă decât o perdea de fum".

18 afișări
Imaginea articolului Dalli a vărsat la bugetul Primăriei Capitalei 1,5 milioane de euro, în 2007

Dalli a vărsat la bugetul Primăriei Capitalei 1,5 milioane de euro, în 2007

"Ori de câte ori se apropie o campanie electorală, cu precădere cea pentru alegerile locale, Dalli devine «cal de bătaie» şi capătă brusc o culoare politică neconvenabilă", se arată într-un comunicat al societăţii remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Exploatarea parcărilor din centrul Capitalei a fost câştigată în anul 1995, în urma unei licitaţii internaţionale, la care au participat şapte firme. Dalli a oferit Primăriei redevenţa cea mai mare, respectiv 55,5 la sută din încasări.

"Primarul care a semnat atunci contractul era liberal. Ulterior, au fost semnate de către primari ţărănişti şi democraţi opt acte adiţionale, doar două având ca obiect prelungirea contractului. Între timp, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, titularul contractului cu Dalli, a fost dominat, pe rând, întâi de consilierii social-democraţi, apoi de cei ai Convenţiei Democratice, urmaţi iarăşi de cei social-democraţi, iar în ultimul mandat de cei ai Alianţei D.A. Această stare de fapt arată limpede că Dalli nu a reprezentat şi nu reprezintă nicio formaţiune politică", spune societatea.

Dacă Dalli nu poate fi dovedită a avea coloratură politică, atunci poate deveni "interesantă" într-o campanie de imagine, pentru a acoperi marile interese financiare din Primăria Capitalei.

"Suntem convinşi că cei care au avut interesul să acopere fraudele de zeci de milioane de euro, contractele de servicii păguboase pentru cetăţenii Capitalei, sunt cei care au interesul să păstreze abonamentul la banul public al aceloraşi «băieţi deştepţi». Suntem de asemenea convinşi că aceştia sunt cei care i-au prezent domnului primar general soluţia salvatoare: rezilierea contractului cu Dalli. O perdea de fum în spatele căreia marile aranjamente să continue, pe aceeaşi scenă şi cu aproape aceiaşi actori", susţine sursa citată.

De când derulează contractul de exploatare a parcărilor, Dalli nu numai că nu a primit un leu de la primărie, dar a vărsat la bugetul oraşului aproape opt milioane de euro, numai în ultimul an virând 1,5 milioane de euro.

Astfel, în 2007, în afară de cei 1,5 milioane de euro vărsaţi la bugetul primăriei (55,5 la sută din încasări), Dalli a plătit TVA de 192.000 euro (19 la sută), a plătit 675.000 euro - salarii şi taxe aferente pentru cei 200 de angajaţi, a avut cheltuieli de întreţinere/mentenanţă şi curăţenie, conform obligaţiilor contractuale, de 136.00 euro şi a plătit 50.000 euro - impozit pe profit şi dividende (16 la sută), realizând un beneficiu net anual de 147.000 de euro, deci 12.250 de euro/lună (5,5 la sută din totalul încasărilor).

Astfel, spune sursa citată, rezilierea atât de spectaculoasă a contractului cu Dalli nu reprezintă decât o perdea de fum.

Contractul încheiat de firma Dalli cu Primăria Capitalei este în aplicabilitate până când instanţa competentă se va pronunţa, susţine societatea Dalli Exim SA, precizând că aşteaptă motivarea scrisă a deciziei primarului general de suspendare a colaborării.

"Până la pronunţarea instanţei competente, contractul încheiat de Dalli este în aplicabilitate şi clauzele financiare ale acestuia ne obligă la încasarea redevenţei datorate municipalităţii", informează societatea citată, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii Dalli susţin că aşteaptă motivarea scrisă a deciziei primarului general şi, în funcţie de elementele din decizie vor supune arbitrajului instanţelor competente măsura luată unilateral.

"Considerăm că am respectat clauzele contractuale, aşa cum menţionează raportul Curţii de Conturi şi raportul de audit extern", se mai arată în comunicat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că a reziliat, vineri, contractul cu firma Dalli, care administrează majoritatea parcărilor cu plată din Capitală.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici