Dâmboviţa: Case în pericol de prăbuşire, din cazuza erodării malurilor Ialomiţei

Douăzeci de case din comuna dâmboviţeană Finta sunt în pericol să se prăbuşească în albia râului Ialomiţa, din cauza erodării unuia dintre maluri, albia ajungând în prezent la aproximativ 40 de metri de casele localnicilor.

12 afișări
Imaginea articolului Dâmboviţa: Case în pericol de prăbuşire, din cazuza erodării malurilor Ialomiţei

Imagine din arhiva MEDIAFAX FOTO

Eroziunea solului pune în pericol şi Drumul Judeţean 720 A, existând riscul izolării satului Gheboaia de restul comunei.

Localnicii acuză autorităţile că nu s-au implicat, deşi ei au făcut sute de sesizări pentru rezolvarea acestei probleme.

“Cele douăzeci de familii din satul Gheboaia nu au somn de fiecare dată când plouă. Apele râului Ialomiţa au erodat unul din maluri atât de mult încât albia s-a apropiat periculos de casele oamenilor. Am făcut zeci de demersuri, ne-am organizat şi într-o asociaţie în acest scop, dar autorităţile ignoră acestă situaţie”, a declarat Iacob Iordache, preşedinte Asociaţiei Pro Pact 2005, din care fac parte localnicii afectaţi.

Autorităţile locale susţin că s-au implicat în rezolvarea situaţiei, dar că pentru regularizarea albiei sunt necesare sume mari de bani, pe care bugetul local nu le are.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici