Dan Barna: Sunt mai multe variante prin care să fie verificaţi participanţii la evenimentele-pilot

  • Dan Barna spune că sunt mai multe variante prin care să fie verificaţi participanţii la evenimentele-pilot organizate de Ministerul Culturii şi Ministerul Sportului.
  • Ministerul Culturii are deja un acord cu STS, cu acces la baza de date, potrivit lui Dan Barna.
523 afișări
Imaginea articolului Dan Barna: Sunt mai multe variante prin care să fie verificaţi participanţii la evenimentele-pilot

Dan Barna: Sunt mai multe variante prin care să fie verificaţi participanţii la evenimentele-pilot

Vicepremierul Dan Barna spune că sunt mai multe variante prin care să fie verificaţi participanţii la evenimentele-pilot, care vor fi organizate de Ministerul Culturii şi Ministerul Sportului.

Acesta susţine că Ministerul Culturii are deja un acord cu STS, cu acces la baza de date, astfel încât pur şi simplu este scanat CNP-ul şi se vede dacă persoana este vaccinată sau nu.

De asemenea, cei care s-au testat pentru Covid pot prezenta o adeverinţă.

Oamenii care au trecut prin boală, acolo este un termen prevăzut foarte clar să fi fost de la peste 15 zile până la 90 de zile din momentul în care ai fost confirmat pozitiv, dar pentru asta evident e nevoie de adeverinţă de la medicul de familie, că alftel n-ai cum, doar pe cuvânt nu e suficient. Trebuie să fi fost înregistrat la DSP. Au existat şi cetăţeni care, fiind în familii în care unul sau altul aveau Covid, au conştientizat că au făcut şi ei, dar n-au mai anunţat DSP. Acele persoane trebuie să vină cu un test”, a spus la Digi24 Dan Barna.

Vicepremierul a anunţat că abordarea legată de documentele de vaccinare va fi în România aliniată la nivel european.

„Că va fi un formular tipizat, puţin probabil, că se foloseşte ceea ce avem deja, fiecare avem acel certificat, e o dovadă că ai fost vaccinat. Fiecare stat are formularul acesta într-o formă sau alta. (...) România nu va disonantă faţă de restul Europei. Asta e foarte clar”, a mai afirmat Dan Barna.

Secretarul de stat Raef Arafat a anunţat luni că Guvernul a adoptat o hotărâre care permite crearea de posibilităţi în aşa fel încât competiţiile sportive să se poate desfăşura în România cu participarea spectatorilor doar ca evenimente test sau pilot. Participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, pentru cele care au avut COVID-19 sau a persoanelor care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, făcut în ultimele 72 de ore, sau al unui test antigen, făcut în ultimele 24 de ore.

În aceleaşi condiţii ar urma să se desfăşoare şi evenimentele-pilot din domeniul cultural.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici