Dan Diaconescu: Procurorul a primit verdictul ca un toreador care ucide un taur

Realizatorul OTV Dan Diaconescu a cerut, vineri, judecătorilor Tribunalului Bucureşti cercetarea în libertate, pentru că procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) "îl urăşte" şi că a reacţionat "extraordinar la aflarea verdictului, comportându-se ca un toreador care ucide un taur".

34 afișări
Imaginea articolului Dan Diaconescu: Procurorul a primit verdictul ca un toreador care ucide un taur

Dan Diaconescu: Procurorul a primit verdictul ca un toreador care ucide un taur (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Dezbaterile privind contestaţia lui Dan Diaconescu şi a lui Doru Pârv faţă de arestarea lor preventivă s-au încheiat vineri, după patru ore, judecătorii urmând să ia o decizie.

Şedinţa a început cu îmbulzeală la uşa sălii de judecată, angajaţii OTV împiedicând reporterii să intre în sala de judecată până la intervenţia jandarmilor.

Şedinţa de judecată a început cu întârziere din cauza celor aproximativ 30 de susţinători ai patronului OTV care, dorind să intre în sala de judecată arhiplină, au făcut zgomot pe holurile instanţei astfel că s-a impus luarea unor măsuri, pentru ca dezbaterile să se poată desfăşura în condiţii normale.

Dan Diaconescu a susţinut, în faţa instanţei, că acest dosar este o înscenare prin care se doreşte închiderea postului OTV şi că el nu a făcut decât să promoveze un subiect într-o emisiune. El a afirmat că procurorul de caz este "invidios pe succesul său", "65 la sută din populaţia acestei ţări crezând în el".

El a amintit că în emisiunile sale a fost prezent chiar şeful statului, Traian Băsescu, dar şi liderul PSD Victor Ponta şi ministrul Elena Udrea.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă a susţinut că Dan Diaconescu este un pericol pentru ordinea publică, acest fapt reieşind şi din felul în care această televiziune tratează acest caz, magistratul fiind numit de postul OTV "un copil tâmpit, un limbric, cap de râmă fără creier sau incompetent".

Procurorul a explicat că sunt 18 mii de ore de interceptări, care nu au fost în totalitate ascultate şi transcrise, urmând ca ancheta să continue pentru a stabili adevărul, însă, în acest moment, sunt indicii potrivit cărora cei doi acuzaţi se fac vinovaţi de şantaj.

Magistratul a explicat că a cerut percheziţionarea postului de televiziune şi a locuinţei lui Dan Diaconescu, pentru că OTV a refuzat să furnizeze probele cerute, susţinând că această televiziune nu se supune niciunei autorităţi având zeci de amenzi emise de Consiliul Naţional al Audiovizualului neplătite.

Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în cursul serii de vineri.

Judecătoria sectorului 1 Bucureşti a decis, miercuri, arestarea lui Dan Diaconescu şi a lui Dorel Pârv, acuzaţi de şantajarea primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ (PC), instanţa admiţând cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de emitere a unui mandat pentru 29 de zile.

Cei doi au anunţat încă de la pronunţarea decizie de arestare preventivă că o contestă cu recurs. Secţia I Penală a Tribunalului Bucureşti a judecat vineri contestaţia lui Dan Diaconescu şi a lui Dorel Pârv.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici