Dan Hosu, soţul fostei şefe DIICOT Giorgiana Hosu, a murit

Dan Hosu, soţul fostei şefe a DIICOT, Giorgiana Hosu, a murit, vineri, a scris pe Facebook, fiul său, Vlad, Hosu, care a cerut decenţă. Dan Hosu ar fi suferit de o boală incurabilă.

4150 afișări
Imaginea articolului Dan Hosu, soţul fostei şefe DIICOT Giorgiana Hosu, a murit

Sursa foto: Facebook

Dan Hosu a murit vineri, 3 ianaurie, iar pe 7 februarie ar fi trebuit să primească sentinţa finală în dosarul Carpatica Asig Sibiu.

Decesul lui Dan Hosu a fost confirmat de fiul său, Vlad, pe Facebook: „Nu am cerut niciodată ceva presei. Astăzi o voi face: solicit decenţă! Mulţumesc!”, a scris Vlad Hosu, vineri. Sute de persoane au postat mesaje de condoleanţe.

Soţul fostei şefe a DIICOT ar fi suferit de o boală incurabilă.

Dan Hosu era implicat în dosarul Carpatica Asig. El a fost condamnat în 2020 la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că ar fi ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în CA al Carpatica Asig Sibiu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA.

În 18 ianuarie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus, la Europa FM, că soţul fostei şefe DIICOT a fost achitat, deşi nu există o decizie definitivă în acest caz. Imediat, Predoiu a spus că a fost o afirmaţie eronată. „Eroarea comisă a fost fără intenţie, de bună credinţă am crezut în adevărul celor afirmate, dar, regretabil, nu am verificat în prealabil informaţia pe care o aveam din surse neoficiale”, a spus Predoiu, în 19 ianuarie.

Opt ONG-uri au cerut, joi, demisia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, după ce acesta s-a antepronunţat în dosarul de corupţie care se află pe rolul instanţelor. Era vorba de dosarul soţului fostei procuroare şefe a DIICOT, Giorgiana Hosu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici