Dan Popescu: Persoane necunoscute au depus la DNA, în numele meu, plângeri în cazul lui Onţanu

Deputatul Dan Cristian Popescu a declarat, luni, că la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) au fost depuse în numele său, cu semnătura lui în fals, trei plângeri în cazul primarului Sectorului 2, Neculai Onţanu, privind presupuse fapte de corupţie.

306 afișări
Imaginea articolului Dan Popescu: Persoane necunoscute au depus la DNA, în numele meu, plângeri în cazul lui Onţanu

Dan Popescu: Persoane necunoscute au depus la DNA, în numele meu, plângeri în cazul lui Onţanu (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Dan Cristian Popescu a spus, la intrarea în sediul DNA, că este posibil să fi fost chemat în cazul unor sesizări făcute de el în urmă cu câţiva ani, în legătură cu contracte de achiziţii şi atribuire ale Primăriei Sectorului 2.

Întrebat ce fapte au fost reclamate în acele sesizări, Popescu a arătat că ar fi vorba de modul în care au fost atribuite unele spaţii comerciale sau publicitare de către Primăria Sectorului 2.

La ieşirea din sediul DNA, Popescu a spus că procurorii i-au cerut lămuriri în legătură cu alte trei plângeri legate de presupuse fapte de corupţie care ar fi fost comise de primarul Neculai Onţanu şi funcţionari ai Primăriei Sectorului 2. Deputatul a precizat că aceste plângeri vizează "furtul de la ADP, fapte de corupţie, milioane de euro".

Dan Cristian Popescu a arătat că aceste trei plângeri nu au fost depuse de el, ci de alte persoane, în numele său şi cu semnătura sa dată în fals.

"Am oferit lămuriri pentru plângeri făcute împotriva lui Neculai Onţanu şi a mai multor angajaţi de la Primăria Sector 2, depuse în numele meu şi semnate în fals în numele meu. Aceste documente sunt scrise cu litere mari şi imită semnătura mea. Semnalează fapte de corupţie şi nu sunt depuse de mine. Am bănuit că e vorba de cineva din cadrul Primăriei Sectorului 2, care încearcă să creeze o diversiune, poate să şi spună nişte lucruri reale, să se creadă că e din partea mea. În sesizările de acum este vorba de furturi de la ADP, corupţie, milioane de euro. Ale mele vizau nereguli la spaţii comerciale şi publicitare", a mai spus deputatul Dan Cristian Popescu.

Întrebat dacă în sesizările făcute de el la DNA procurorii au dispus vreo soluţie, deputatul a spus că nu a fost chemat la audieri în legătură cu aceste plângeri.

Întrebat dacă în urma audierii de luni i s-a luat o mostră de semnătură, Popescu a spus că nu i s-a cerut să facă acest lucru, dar a dat o declaraţie, pe care a şi semnat-o. Deputatul a precizat că aceasta nu poate reprezenta o mostră de semnătură, un astfel de act procedural fiind făcut în alte condiţii.

Dan Cristian Popescu a lucrat în Primăria Sectorului 2 în perioada aprilie 2002 - ianuarie 2004, fiind coordonator la Biroul Autorizare Publicitate. Anterior, Popescu a fost director adjunct al Direcţia de Publicitate din Primăria Capitalei (aprilie 1999 - februarie 2001) şi şeful Serviciului pentru strategie din cadrul Direcţiei de Publicitate a municipalităţii (februarie - aprilie 1999).

Popescu a câştigat un mandat de deputat la alegerile parlamentare din 2012. Din septembrie 2012, Popescu este membru şi vicepreşedinte al Forţei Civice, anterior el fiind, din iunie 2010 până în aprilie 2012, preşedintele Biroului Politic Teritorial al Organizaţiei PNL Sector 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici