Dan Tudorache, chemat la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) să dea explicaţii în legătură cu sacii de voturi

Dan Tudorache, primarul în funcţie al Sectorului 1 al Capitalei, a fost chemat, luni, la audieri la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), după ce i-a făcut plângere preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripţie din acest sector.

1122 afișări
Imaginea articolului Dan Tudorache, chemat la Secţia de Investigare a Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) să dea explicaţii în legătură cu sacii de voturi

Dan Tudorache, chemat să dea explicaţii la SIIJ despre filmul cu sacii de voturi

„Am fost chemat luni, de la ora 13.00, pentru a da explicaţii în legătură cu plângerea pe care am făcut-o pe numele procurorului care a fost preşedinte al Biroului Electoral din Sectorul 1 despre cum au fost lăsaţi să pătrundă în acea sală, în care erau sacii cu voturi, anumite persoane, dar şi Dan Barna”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Tudorache.

Dan Tudorache a făcut plângere pe numele procurorului Nicolae Sprîncu, preşedintele BES 1.

Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat joi că persoanele care au intrat în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt preşedintele in biroul electoral de circumscripţie Sector 1, un membru delegat din partea PPUSL, cel care depozitează un sac, preşedintele secţiei de vot – care ridică un sac, preşedintele secţiei de votare 141, cel care se vede că ridică un sac şi trei observatori candidaţi din partea partidelor politice, care supraveghează procedura, cu aprobarea preşedintelui biroului electoral. Din cele 473 de procese verbale, 7 din ele sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese, din partea tuturor partidelor, vor fi audiate.

Daniel Tudorache, însă, spune că nici măcar preşedintele BES nu avea voie să scoată sacii. Tudorache nu mai vrea renumărarea voturilor. Vrea chiar reluarea alegerilor. BEC a respins cererea sa de reorganizare, însă lasă deschisă poarta pentru renumărare.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici