Dăncilă a anunţat ce se va întâmpla cu calitatea de asigurat a persoanelor care obţin alte venituri faţă de salarii

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, că Guvernul va adopta o hotărâre, potrivit căreia persoanele care obţin venituri, altele decât cele din salarii, îşi vor putea păstra calitatea de asigurat şi dreptul la pachetul de bază până la data de 15 martie 2019.

4597 afișări
Imaginea articolului Dăncilă a anunţat ce se va întâmpla cu calitatea de asigurat a persoanelor care obţin alte venituri faţă de salarii

Dăncilă a anunţat ce se va întâmpla cu calitatea de asigurat a persoanelor care obţin alte venituri faţă de salarii

„Pentru a asigura continuitate în acordarea serviciilor de sănătate pentru persoanele fizice care obţin venituri, altele decât cele din salarii, vom completa legislaţia. Astfel îşi vor păstra calitatea de asigurat şi dreptul la pachetul de bază până la data de 15 martie 2019, atunci când se depun noile declaraţii privind obligaţiile de plată persoanele care obţin venituri din pensii, din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţile agricole: sivicultură şi piscicultură, din drepturi de proprietate intelectuală, din activităţi independente în baza contractelor de activitate sportivă, din arendă, din asocieri cu persoane juridice, contribuabili. Preîntâmpinăm astfel eventuale sincope în asigurarea serviciilor medicale pentru aceste categorii de persoane”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat şi că, prin adoptarea hotărârii, unităţile sanitare din ambulatoriu care se află în proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

„Actul normativ pe care îl vom adopta în şedinţa de Guvern de astăzi (joi - n.r.) introduce o măsură tranzitorie pentru anul 2019. Unităţile sanitare din ambulatoriu, neacreditate, dar aflate în proces de acreditare, vor putea furniza servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, prin încheierea de contracte de furnizare, de servicii medicale, cu casele de asigurri de sănătate. Măsura este luată pentru a se asigura continuitatea, aşa cum am specificat iniţial. Avem nevoie de o continuitate a acordării serviciilor medicale în ambulatoriu şi pentru a nu crea disfuncţionalităţi în întregul sistem de asigurări sociale de sănătate”, a adăugat Dăncilă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici