Daniel Morar, delegat 90 de zile la conducerea DNA

Daniel Morar a fost delegat, luni, la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru 90 de zile, de către de procurorul general al României, Codruţa Kovesi.

15 afișări
Imaginea articolului Daniel Morar, delegat 90 de zile la conducerea DNA

Daniel Morar, delegat 90 de zile la conducerea DNA (Imagine: Mediafax Foto)

Delegările pentru funcţiile de procuror şef sunt făcute pentru cel mult 90 de zile, putând fi prelungite până la maximum 180 de zile, potrivi legii.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, luni, că propune premierului pentru şefia DNA pe procurorul Monica Şerbănescu, iar pe Daniel Morar pentru postul de Înalt reprezentant al Ministerului Justiţiei la Bruxelles sau pentru cel de adjunct al DNA.

Monica Şerbănescu este fosta consilieră a lui Ilie Botoş, fost procuror general al României.

Ministrul Predoiu a subliniat că în decizia sa a ţinut cont de parteneriatul pe care trebuie să-l aibă cu Comisia Europeană, dar şi de experienţa şi angajamentul în lupta anticorupţie a lui Daniel Morar.

Demnitarul a precizat că va propune premierului înfiinţarea unui post de Înalt reprezentant al MJ pe probleme speciale privind reforma justiţiei din România.

Obiectivul prinicpal al MJ este de a obţine un raport bun în decembrie, astfel încât să fie ridicată monitorizarea justiţiei în 2009.

În 9 octombrie 2006, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a decis eliberarea din funcţie a Monicăi Şerbănescu din funcţia de consilier la Parchetul instanţei supreme, recent, la 1 iulie, ea fiind detaşată la Ministerul Justiţiei.

Potrivit procedurii, Şerbănescu urmează a fi audiată de Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, în faţa căreia trebuie să-şi prezinte un plan de management, apoi avizul CSM, care este consultativ, este trimis preşedintelui.

Şeful statului decide în final asupra numirii lui Şerbănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici