Danileţ: Nu cred că plecarea Monei Pivniceru din CSM reprezintă o pierdere

Cristi Danileţ, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că nu crede că plecarea Monei Pivniceru din CSM reprezintă o pierdere.

388 afișări
Imaginea articolului Danileţ: Nu cred că plecarea Monei Pivniceru din CSM reprezintă o pierdere

Danileţ: Nu cred că plecarea Monei Pivniceru din CSM reprezintă o pierdere (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Danileţ a fost întrebat, la intrarea în sediul CSM, dacă plecarea Monei Pivniceru reprezintă o pierdere pentru Consiliu, acesta răspunzând: "Nu cred".

El a precizat că în afară de a lua act de demisia Monei Pivniceru, mai sunt şi alte probleme importante, cum ar fi promovarea la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, că îşi doreşte ca miercuri să fie numit un ministru al Justiţiei şi că a venit să îi roage pe membrii CSM să ia act de demisia Monei Pivniceru, pentru ca aceasta să poată fi numită la conducerea MJ.

Victor Ponta, care asigură interimatul la Ministerul Justiţiei, a spus că CSM nu trebuie decât să ia act de demisia Monei Pivniceru, precizând că acesta este un act unilateral şi că nimeni nu o poate ţine cu forţa într-un loc, dacă nu îşi mai doreşte.

Ponta a adăugat că după ce membrii CSM vor lua act de demisia Monei Pivniceru, aceasta va fi numită în funcţia de ministru al Justiţiei şi va putea conlucra foarte bine cu cei care i-au fost colegi în Consiliu.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că preşedintele interimar, Crin Antonescu, are dreptul constituţional de a o numi, miercuri, pe Mona Pivniceru la şefia MJ.

Întrebat ce va face USL dacă Traian Băsescu nu o va numi pe Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei, Ponta a precizat că nu îl interesează ce vrea Traian Băsescu.

"Mâine seară (miercuri, n.r.) preşedintele în funcţie este domnul Antonescu şi l-am consultat şi e de acord s-o numim pe doamna Pivniceru. Vă poate confirma. Decizia Curţii privind referendumul se citeşte în plenul celor două Camere, după care se publică în Monitor. De aia vă spun: nu-l ascultaţi pe domnul Blaga, că dânsul, nu ştiu, stă degeaba în Parlament că nu ştie ce spune legea. Eu înţeleg că v-a indus în eroare domnul Blaga care zicea că mâine se publică în Monitor. Nu ştie săracul, e vameş", a spus Ponta.

El a arătat că decizia CC se citeşte în plenul celor două Camere după care se publică în Monitorul Oficial, iar plenul cel mai repede va avea loc vineri.

Ponta a arătat că nu doreşte să-şi imagineze situaţia în care miercuri cei din CSM ar pleca de la şedinţă pentru a nu lua astfel act de demisia Monei Pivniceru. "Nu pot să-mi imaginez că din CSM o să înceapă să fugă oameni ca să nu ia act de demisia doamnei Pivniceru. Sincer îmi doresc să nu se ajungă la acest vârf de penibil, că doar asta ne mai lipseşte, după ce s-a întâmplat azi", a spus Ponta.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii ia în discuţie, miercuri, demisiile Monei Pivniceru din CSM şi din magistratură, procedură în urma căreia aceasta va putea prelua Ministerul Justiţiei, unde, din 7 august, interimatul este asigurat de premierul Victor Ponta.

La şedinţele plenului CSM, condiţia de cvorum este de 15 membri prezenţi dintre cei 19 ai Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici