Data limită până la care se pot depune declaraţiile la sănătate este 27 ianuarie

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) anunţă angajatorii că data limită până la care se pot depune declaraţiile pentru FNUASS este 27 ianuarie, indiferent de modalitatea de transmitere a documentelor.

102 afișări
Imaginea articolului Data limită până la care se pot depune declaraţiile la sănătate este 27 ianuarie

Data limită până la care se pot depune declaraţiile la sănătate este 27 ianuarie (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

CASMB informează, luni, într-un comunicat, că, în urma numărului mare de angajatori care au ajuns luni, la ghişee, conducerea instituţiei a sistat accesul acestora în clădire cu jumătate de oră înaintea încheierii programului de lucru cu publicul, timp în care angajaţii Casei au preluat declaraţiile celor peste 70 de angajatori care aşteptau la biroul de specialitate.

După încheierea programului de lucru cu publicul, respectiv ora 14.30, angajaţii biroului de specialitate au început procesarea atât a declaraţiilor primite prin poştă, cât şi a celor depuse la ghişeu în intervalul 10 - 17 ianuarie 2011, deoarece săptămâna trecută activitatea informatizată a Sistemului Informatic Unic Integrat (SIUI) a fost suspendată.

"Angajatorii care doresc să transmită aceste declaraţii online sunt rugaţi să consulte la adresa https://www.casmb.ro/online_login.php condiţiile în care pot obţine de la CASMB cheia de activare pentru transmiterea pe e-mail a raportărilor în SIUI. Declaraţiile de sănătate şi concedii medicale pot fi transmise ca şi până acum prin poştă, cu confirmare de primire, la adresa Str. Gheorghe Ţiţeica nr. 142, sector 2, Bucureşti", precizează comunicatul CASMB.

Casa de asigurări bucureşteană precizează însă că, indiferent de modalitatea de transmitere a documentelor, data limită până la care angajatorii pot depune declaraţiile este 27 ianuarie.

Totodată, CASMB arată că activităţile legate de plata contribuţiei de sănătate şi eliberarea adeverinţei de asigurat care au fost suspendate în 13 ianuarie, ca urmare a problemelor apărute în sistemul informatic, au decurs normal, luni.

"Toate solicitările persoanelor care s-au prezentat la birourile de specialitate au fost rezolvate în timpul programului de lucru cu publicul. Derularea în condiţii optime a activităţii de plată a contribuţiei de sănătate a fost posibilă şi datorită deciziei CASMB de a suplimenta cu 50% personalul de specialitate de la ghişeu", a precizat sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici