Date din ANCHETA în cazul Colectiv. Procurorii au avut la dosar doar câteva cadre cu interiorul clubului, nu din exterior - surse

Procurorii au avut imagini doar cu interiorul clubului Colectiv, după incendiul de acum patru ani, însă la ei nu a ajuns niciun cadru surprins de afară cu primele momente de după tragedie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

1710 afișări
Imaginea articolului Date din ANCHETA în cazul Colectiv. Procurorii au avut la dosar doar câteva cadre cu interiorul clubului, nu din exterior - surse

Ancheta Colectiv. Procurorii au avut la dosar doar câteva cadre cu interiorul clubului Colectiv, nu din exterior. Filmarea scursă în presă, necesară

Surse judiciare au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că la dosarul deschis la Parchetul General, după incendiul de la Clubul Colectiv, nu au ajuns imaginile surprinse în exterior, la câteva momente după tragedie.

La dosar sunt doar câteva cadre cu interiorul clubului şi nimic din filmarea care a fost publicată joi.

Procurorii Parchetului General au anunţat, de joi, că nu aveau la dosarul Colectiv filmuleţul publicat şi nici nu ştiau de existenţa înregistrării, drept pentru care a fost solicitată Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a fi pusă la cauza care vizează modul în care au intervenit autorităţile.

„Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică nu au avut la dosarul cauzei înregistrarea video în cauză şi nici nu au avut cunoştinţă de existenţa acesteia în cursul derulării anchetei penale, care s-a finalizat prin trimiterea în judecată a unui număr şase persoane fizice şi două persoane juridice”, transmite Parchetul General, printr-un comunicat de presă.

Înregistrarea video a fost solicitată, joi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, referitoare la incendiul din clubul “Colectiv”.

Procurorii Parchetului General au deschis un dosar deschis ca urmare a plângerii părinţilor victimelor şi supravietuitorilor tragediei, care au acuzat autorităţile de neglijenţă şi ucidere din culpă.

Taguri:
colectiv,
cadru,
film

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici