David: Oamenii trebuie avertizaţi să se adăpostească

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, s-a deplasat, sâmbătă, în zonele din nordul ţării afectate de fenomenele meteorologice din ultima perioadă.

12 afișări
Imaginea articolului David: Oamenii trebuie avertizaţi să se adăpostească

Ministrul David s-a deplasat în nordul ţării, afectat de inundaţii (Imagine: Mediafax Foto)

David a declarat că este necesar ca autorităţile locale să îi avertizeze pe oameni să se adăpostească de inundaţii, demnitarul discutând cu reprezentanţii Prefecturii Suceava şi pentru urgentarea transporturilor de ajutoare.

"Este necesar ca populaţia din zonele averizate să se adapostească. În acelaşi timp este necesar ca autorităţile locale să intensifice efortul de avertizare a cetăţenilor, de punere la adăpost a acestora, a bunurilor pe care le au si să aibă o intervenţie promptă post eveniment", a declarat ministrul Cristian David la Ţibeni, judeţul Suceava.

Înainte de a ajunge în această localitate, ministrul Cristian David a avut o discuţie cu reprezentanţii prefecturii Suceava şi a cerut urgentarea transportului şi distribuirii de ajutoare constând în alimente, apă şi lucruri de primă necesitate pentru 6.000 de persoane din 1.983 gospodării afectate la nivelul întregului judeţ.

Ministrul Internelor, Cristian David, se află în zonele din nordul ţării afectate de fenomenele meteorologice din ultima perioadă, pentru a verifica modul în care au fost pus în aplicare măsurile dispuse şi pentru a discuta cu autorităţile locale despre soluţiile identificate pentru eficientizarea acţiunilor forţelor de intervenţie.

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a anunţat, sâmbătă, menţinerea avertizării hidrologice de cod roşu până duminică, după ora 16.00, pentru râul Prut, extinzându-se pe Siret în judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Neamţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici