De azi, te poţi izola acasă atunci când te întorci din străinătate

  • Cei care intră în România nu mai sunt nevoiţi să intre automat în carantină instituţionalizată, ci se pot izola acasă
  • Statul poate oferi un loc într-un centru de carantină dacă nu vrei să rămâi cu familia
  • Dacă nu respecţi carantina de acasă, vei fi dus în centru şi plăteşti cheltuielile
3165 afișări
Imaginea articolului De azi, te poţi izola acasă atunci când te întorci din străinătate

De azi, te poţi izola acasă atunci când te întorci din străinătate

Începând de azi, dacă te întorci în România din străinătate, inclusiv din Italia sau Spania, vei intra în carantină la domiciliu. Statul te poate primi în carantină instituţionalizată doar dacă nu vrei să rămâi acasă la tine pentru a nu-ţi expune familia de posibila infectare.

Aceste modificări sunt incluse în hotărârea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă condus de Ludovic Orban şi anunţate azi noapte. Cei care nu respectă măsurile de izolare/carantină la domiciliu vor fi duşi în carantină instituţionalizată pentru o perioadă de 14 zile şi vor suporta  costurile cazării şi meselor pe această perioadă.

Persoanele aflate în carantină instituţionalizată în prezent, rămân în carantină în spaţiile respective până la încheierea perioadei de 14 zile.

De carantină la domiciliu sunt scutiţi doar şoferii de marfă, europarlamentarii, personalul din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, piloţii şi personalul navigant, mecanicii de locomotivă şi personalul feroviar, muncitorii transfrontalieri, angajaţii unor firme din România care  fac lucrări în ţară, reprezentanţii unor firme străine care au sucursală în România, diplomaţii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici