De câţi bani ar avea nevoie medicina de familie pentru a supravieţui în acest an

Preşedintele Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a declarat, miercuri, că medicina de familie ar avea nevoie până la sfârşitul anului pentru a supravieţui de 200 milioane de lei, iar aceşti bani ar putea fi luaţi de stat dacă ar renunţa la construcţia a şapte kilometri de autostradă.

649 afișări
Imaginea articolului De câţi bani ar avea nevoie medicina de familie pentru a supravieţui în acest an

De câţi bani ar avea nevoie medicina de familie pentru a supravieţui în acest an (Imagine: Shutterstock)

"Statul ar putea renunţa la şapte kilometri de autostradă pentru a aloca medicinei de familie 200 de milioane de lei, respectiv 50 de milioane de euro, ca să acopere solicitările făcute de medicii de familie pentru a supravieţui până la sfârşitul anului", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), în conferinţa de lansare a campaniei "Respectă-ţi medicul!".

Vasile Astărăstoae a precizat că în această perioadă se derulează o campanie de denigrare a medicilor, iar Colegiul Medicilor din România cere autorităţilor statului să intervină şi să acopere nevoile minime ale medicilor de familie.

Odată cu lansarea campaniei, CMR distribuie în toate spitalele, clinici, cabinete şi universităţi de medicină broşura "Drepturile medicilor", editată în 56.000 de exemplare.

"Întotdeauna românii au respectat cei trei piloni ai culturii: preotul, învăţătorul şi medicul. Abandonarea acestui respect este abandonarea tradiţiei şi dezumanizează un popor. Respectându-ţi medicul, te respecţi pe tine însuţi", a mai spus Astărăstoae.

Campania se derulează împreună cu Banca Transilvania.

"Respectăm profesia de medic, motiv pentru care avem chiar o linie de business - Divizia pentru medici - dedicată acestui sector. Ca lider de piaţă pe segmentul financiar dedicat medicilor, dar şi ca parte a comunităţii ştim că este important să oferim mai mult decât consultanţă, produse şi servicii financiar-bancare: trebuie să le arătăm respectul pe care îl merită şi să promovăm drepturile medicilor", a spus directorul general al Băncii Transilvania, Robert Rekkers.

Divizia pentru medici cuprinde mai multe servicii, printre care Pachetul Rezident, Pachetul Specialist, Pachetul Praxis, Pachetul Tehnician, un abonament bancar lunar pentru medici, precum şi un sistem de leasing.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici