De ce fug tinerii de joburile în vânzări

Doi ani de criză i-au ajutat pe manageri să selecteze angajaţii buni de vânzări de cei mediocri, iar rezultatul acestei trieri se vede şi în procesele de recrutare. Domeniul vânzărilor este unul dintre singurele sectoare în care numărul de joburi disponibile a crescut, însă cei care îşi caută un loc de muncă le evită, de teamă că nu-şi vor atinge ţintele.

33 afișări
Imaginea articolului De ce fug tinerii de joburile în vânzări

De ce fug tinerii de joburile în vânzări (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"Deşi există o efervescenţă a joburilor în domeniul vânzărilor, ni s-a întâmplat ca toţi candidaţii pentru un astfel de post să nu se prezinte la interviu.

Cei care au experienţă în domeniul bancar, de exemplu, şi-au dat seama că oamenii şi-au pierdut încrederea în produsele bancare şi că este mult mai greu să vinzi şi de aceea au «mascat» poziţiile în vânzări sub denumiri precum «consilier client» sau «client adviser», în loc de «reprezentant vânzări»", susţine Mirela Marinescu, recruitment manager în cadrul firmei de recrutare APT, cu afaceri de 12,2 mil. euro în 2009. O altă încercare de redenumire a posturilor se face şi prin asocierea domeniului de vânzări cu marketing, un sector mult mai atrăgător, deşi responsabilităţile jobului sunt în proporţie de 99% pentru vânzări.

Citeşte mai multe despre motivele pentru care tinerii fug de joburile în vânzări pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici