DE CE IUBIM ROMÂNIA: Ce motive au Gheorghe Hagi şi Ion Ţiriac ca să nu plece din ţară

Foştii mari sportivi Ion Ţiriac şi Gheorghe Hagi s-au alăturat campaniei gândul din această lună DE CE IUBIM ROMÂNIA.

671 afișări
Imaginea articolului DE CE IUBIM ROMÂNIA: Ce motive au Gheorghe Hagi şi Ion Ţiriac ca să nu plece din ţară

DE CE IUBIM ROMÂNIA: Ce motive au Gheorghe Hagi şi Ion Ţiriac ca să nu plece din ţară (Imagine: www.gandul.info)

"Iubesc România pentru că sunt rumân", asta spune Ion Ţiriac, al cărui nume este sinonim cu succesul pe zgură şi în afara ei. Fostul tensimen, acum om de afaceri şi unul dintre cei mai bogaţi europeni, are motive simple pentru a trăi în România: spune că, indiferent că-i place sau nu, rămâne ţara lui, iar sentimentele nu se judecă. La fel crede şi Gheorghe Hagi, omul care a inventat fotbalul românesc şi a cucerit 23 de milioane de inimi cu o minge: "Unde te-ai născut e patria mumă şi îi datorezi locului ăla foarte mult".

Ion Ţiriac spune că este "rumân", adică "un român get-betget", care nu numai că s-a născut în România, dar are o familie al cărui trecut este legat de Transilvania. "Toţi ai mei s-au simţit români, aşa mă simt şi eu", povesteşte fostul tenismen.

Pentru cei care consideră că România este ţara în care nu se poate face nimic şi de unde este bine să pleci cât mai repede, contraargumentul fostului sportiv este unul simplu: "Dar e ţara mea, atât pot să vă spun. Totdeauna a fost ţara mea, rămâne ţara mea, bună sau mai rea, asta este România".

În ceea ce priveşte viitorul şi dorinţa de mai bine a românilor, pe care a catalogat-o drept absolut normală, Ţiriac spune că trebuie să avem răbdare. "Este o ţară mare, frumoasă, bogată. Ştiu că în ultimii 70 de ani, 50 de ani de comunism şi 20 de ani de la revoluţie, ni s-a tot promis că o să ne meargă mai bine, mai bine. Ne merge mai bine decât acum 20 de ani. Asta e sigur. Uitaţi-vă împrejur, uitaţi-vă pe stradă, peste tot".

Citeşte mai multe despre campania " De ce iubim România" pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici