De ce nu vor procurorii DNA să fie eliberat Mircea Băsescu / Instanţa se va pronunţa pe data de 29 martie

Procurorii DNA au susţinut miercuri, în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa, unde se judecă o contestaţie formulată împotriva eliberării lui Mircea Băsescu, că fratele fostului preşedinte nu ar fi arătat, pe timpul închisorii, suficiente dovezi de îndreptare, judecătorii fiind în pronunţare. UPDATE Tribunalul Constanţa a amânat, miercuri, decizia în privinţa eliberării lui Mircea Băsescu, pentru data de 29 martie, transmite corespondentul MEDIAFAX

1494 afișări
Imaginea articolului De ce nu vor procurorii DNA să fie eliberat Mircea Băsescu / Instanţa se va pronunţa pe data de 29 martie

De ce nu vor procurorii DNA să fie eliberat Mircea Băsescu / Instanţa a rămas în pronunţare

UPDATE 11:13 Tribunalul Constanţa a amânat, miercuri, decizia în privinţa eliberării lui Mircea Băsescu, pentru data de 29 martie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Judecătorii Tribunalului Constanţa urmau să se pronunţe, miercuri, în privinţa eliberării lui Mircea Băsescu, însă au amânat decizia pentru data de 29 martie.

Procurorii DNA au susţinut, miercuri, în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa că Mircea Băsescu nu ar fi arătat pe timpul închisorii suficiente dovezi de îndreptare şi că fracţia din executarea pedepsei pe care a îndeplinit-o fratele fostului preşedinte, Traian Băsescu, ar cuprinde şi o mare parte din arestul la domiciliu.

DNA a insistat să fie admisă contestaţia la eliberarea condiţionată.

De cealaltă parte, avocaţii lui Mircea Băsescu au susţinut că toate condiţiile sunt îndeplinite pentru eliberarea condiţionată.

Judecătoria Medgidia a admis, în urmă cu o lună, propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă şi a dispus eliberarea condiţionată a lui Mircea Băsescu. În opinia magistraţilor Judecătoriei Medgidia, acesta a executat fracţia prevăzută de lege, nu este recidivist, iar timpul executării pedepsei a fost „suficient pentru reeducarea acestuia”, condamnatul dând „dovezi temeinice de îndreptare”. Decizia magistraţilor a fost atacată imediat de procurorii anticorupţie din Constanţa.

În aceeaşi perioadă, regimul de detenţie al lui Mircea Băsescu a fost schimbat de la semideschis la deschis, iar el a fost mutat secţia exterioară a de la Penitenciarului Poarta Albă, de la Valu lui Traian.

Mircea Băsescu a fost condamnat, în luna iunie a anului trecut, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost acuzat că a primit 600.000 de euro mită de la familia lui Sandu Anghel, dar, conform legii, el întruneşte condiţiile pentru eliberare condiţionată - are peste 60 de ani, deci execută doar o treime din pedeapsă, iar timp de 12 luni s-a aflat în arest preventiv sau la domiciliu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici