De ce s-a dus Oana Zăvoranu la vrăjitoare: Dorinţele ascunse ale vedetei şi pe cine vroia să se răzbune

Oana Zăvoranu s-a dus la Roxana Lider, zisă şi Vanessa, cu o decizie a Curţii de Apel Bucureşti într-un proces civil în care nu i s-a dat dreptate şi a cerut ca magistraţii care au pronunţat soluţia să sufere, a declarat în faţa completului de recurs avocata vrăjitoarei.

2325 afișări
Imaginea articolului De ce s-a dus Oana Zăvoranu la vrăjitoare: Dorinţele ascunse ale vedetei şi pe cine vroia să se răzbune

De ce s-a dus Oana Zăvoranu la vrăjitoare: Dorinţele ascunse ale vedetei şi pe cine vroia să se răzbune (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Oana Zăvoranu s-a prezentat la clienta mea cu o decizie a Curţii de Apel Bucureşti pe care erau subliniate numele judecătorilor care au pronunţat soluţia în defavoarea sa şi a vrut ca aceşti magistraţi să sufere", a declarat avocata Lorette Luca în faţa judecătorilor.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au judecat miercuri recursul procurorilor declarat împotriva deciziei Tribunalului Ilfov de a le judeca în libertate pe vrăjitoarele Roxana Lider, cunoscută drept Vanessa, şi Rada Mincă, cunoscută drept Melisa, precum şi pe Ion Constantin şi Sava Craiff Buzea pentru înşelăciune şi şantaj, respectiv complicitate la aceste două infracţiuni.

Avocata vrăjitoarei Roxana Lider a declarat că clienta ei a primit sume modice de bani de la Oana Zăvoranu.

"Oana Zăvoranu i-a spus că vrea să fie vedetă de Hollywood şi că vrea ca mama ei să moară, iar clienta mea cu inteligenţă exploata aceste dorinţe. Da, lua sume de bani, dar modice, nicidecum cele vehiculate", a declarat avocata Lorette Luca.

Ea a mai spus că a avut impresia coborârii în secolul XIV a vânătorii de vrăjitoare şi că Oana Zăvoranu a găsit ceva ca să revină în atenţia publicului.

"Că prostia şi domnia s-au plătit dintotdeauna e o certitudine. Că statul ocroteşte persoanele slabe, e o cu totul altă certitudine", a spus Lorette Luca.

În ultimul ei cuvânt în faţa magistraţilor Curţii de Apel, vrăjitoarea Roxana Lider a recunoscut că i-a ghicit în repetate rânduri Oanei Zăvoranu.

"Este adevărat că a venit această femeie la mine şi da, i-am ghicit, am vrut să-i îndeplinesc visul de a ajunge la Hollywood, dar i-am luat sume mici 2 milioane, 3 milioane", a declarat vrăjitoarea Vanessa.

Întrebată fiind de preşedintele completului de judecată dacă nu ar fi fost mai bine să fi existat şi nişte chitanţe pentru aceste servicii vrăjitoarea a spus că este de acord să elibereze chitanţe pentru serviciile sale, însă până la acest moment nu există un cadru legislativ în acest sens.

Avocatul vrăjitoarei Rada Mincă a subliniat în faţa instanţei că vrăjitoria nu este încă în Codul penal.

"Nu te poate induce o fată în eroare când tu te duci singur la ea. Ea îţi spune ce vede în cărţi, iar tu te duci şi a doua oară şi a 99 - a oară să-i dai bani. Consider că nu sunt îndeplinite condiţiile constitutive ale infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj", a spus avocatul vrăjitoarei Rada Mincă, adăugând că ar fi înţeles că aceasta să se fi aflat în faţa instanţei mai curând pentru evaziune fiscală.

La rândul său, avocatul lui Ion Constantin a declarat în faţa magistraţilor că parchetul nu şi-a fundamentat acuzaţiile de complicitate la infracţiunile de înşelăciune şi şantaj aduse clientului său.

El a explicat că Ion Constantin nu a făcut decât să-i împrumute Oanei Zăvoranu o anumită sumă de bani şi pentru că aceasta nu a putut s-o returneze în luna septembrie aşa cum convenise cu acesta, ea s-a dus la Parchet şi i-a făcut plângere penală.

"E uşor să faci plângere pentru înşelăciune la patru luni de când ai semnat contractul. Există o interceptare ambientală cu Oana Zăvoraru şi Ion Constantin vorbind strict de scadenţa contractului", a susţinut avocatul lui Ion Constantin.

Totodată, avocatul lui Sava Craiff Buzea a susţinut că acesta nu se ocupă cu vrăjitoria, ci cu afaceri imobiliare.

"Oana Zăvoranu a scris în actul notarial că este de acord cu toate condiţiile şi a primit întreaga sumă pentru apartamentul aflat în zona Iancu de Hunedoara, respectiv 50.000 de euro. E un preţ corect raportat la zonă. Partea vătămată nu a suferit nicio pagubă, chiar a avut bani să-şi cumpere două maşini, de 200.000 de euro şi 250.000 de euro. Eu cred că partea vătămată este într-o goană după senzaţional şi o goană nebună după paranormal", a declarat în faţa instanţei avocatul lui Sava Buzea.

Tribunalul Buftea a decis, în 14 decembrie, ca vrăjitoarele Vanessa şi Melissa să fie cercetate în stare de libertate, respingând propunerea Parchetului Tribunalului Ilfov de arestare preventivă a acestora.

Procurorii au contestat decizia, recursul judecându-se marţi la Curtea de Apel Bucureşti.

"Cu privire la pretinsa săvârşire de către inculpata Rada Mincă Ştefan a infracţiunii de şantaj în dauna celor patru părţii vătămate, Tribunalul reţine, din chiar susţinerile acestora din urmă, că în speţă nu sunt incidente dispoziţiile articolului 681 Cod procedură penală", a notat instanţa în motivarea deciziei de eliberare.

Astfel, a arătat judecătorul, "din declaraţiile părţilor vătămate rezultă că inculpata le-ar fi ameninţat că, în cazul în care nu îi achită sumele solicitate, prin practicarea unor ritualuri vrăjitoreşti, le va genera suferinţă fizică şi psihică atât celor patru persoane, cât şi rudelor şi familiei lor".

"Or, este evident că o astfel de ameninţare nu este de natură să alarmeze o persoană rezonabilă, condiţie cerută în mod imperativ de dispoziţiile art. 194 Cod penal raportat la art. 193 din acelaşi act normativ", a mai notat instanţa.

Pe de altă parte, Tribunalul Buftea a constatat din cuprinsul înscrisurilor depuse la dosarul cauzei că Oana Zăvoranu i-a înstrăinat vrăjitoarei Rada autoturismul aflat în patrimoniul societăţii comerciale al cărui administrator este în schimbul a 21.000 lei.

De asemenea, s-a reinuţut că aceeaşi parte vătămată i-a vândut apartamentul proprietate personală inculpatului Sava Craiff Buzea în schimbul a 50.000 de euro.

Tribunalul a mai constatat că Oana Zăvoranu a împrumutat de la inculpatul Ion Constantin la data de 22 iulie suma de 174.800 de euro, garantând executarea obligaţiei cu apartamentul proprietate personală situat în Iancu de Hunedoara.

Totodată, instanţa a stabilit că vrăjitoarele Roxana Lider şi Rada Mincă îşi făceau publicitate în presă şi prin bannere susţinând că sunt cele mai mari clarvăzătoare şi cereau clienţilor bijuterii, bani, miere, icoane şi păpuşi, iar apoi îi supuneau unor ritualuri în cimitire şi îi ameninţau că vor dezvălui detalii din viaţa lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici