De la Nicolae Grigorescu la Theodor Pallady sau Nicolae Vermont. Cel mai prestigios eveniment al pieţei de artă din această iarnă

Cel mai măreţ eveniment al pieţei de artă din această iarnă va avea loc pe data de 21 decembrie, începând cu ora 19. Licitaţia se va desfăşura online şi prin phone bidding.

191 afișări
Imaginea articolului De la Nicolae Grigorescu la Theodor Pallady sau Nicolae Vermont. Cel mai prestigios eveniment al pieţei de artă din această iarnă

Foto: artmark.ro

Cel mai măreţ eveniment al pieţei de artă din această iarnă va avea loc pe data de 21 decembrie, începând cu ora 19. Licitaţia se va desfăşura online şi prin phone bidding.

Preţurile vor porni de la 250 euro pentru lucrările mai mici şi schiţe, ajungându-se până la preţul de 50.000 euro, pentru cele mai valoroase nume. Valoarea totală a capodoperelor ce vor fi adjudecate marţi se preconizează a depăşind 1 milion de euro.

Cele aproape 200 de loturi poartă semnăturile marilor maeştri ai artei româneşti, dintre care Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Nicolae Vermont, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Ştefan Dimitrescu, Samuel Mutzner, Ştefan Popescu, Camil Ressu, Nicolae Dărăscu, Ion Ţuculescu, Alexandru Ciucurencu şi mulţi alţii.

O apariţie rară în cadrul licitaţiei este un tabloul semnate de Alexandru Ciucurencu, „Peisaj de la Breaza-Comarnic”. Aceasta provine din colecţia Caragiale şi mai exact, din cea a Ecaterinei Caragiale Logadi, fiica marelui dramaturg I.L.Caragiale. Peisajul surprins la marginea oraşului, redă mahalalele şi uzinele. Înclinat spre construcţia formei picturale, artistul tratează peisajul în planuri etajate, sugerând adâncimea prin intermediul variaţiilor tonale şi a cromaticii. În tonuri de albastru sau verde, alteori mai sobre, cromatica va organiza lămurit suprafaţa, alături de un desen viguros, care va guverna întreaga compoziţie. Preţul acestei capodopere este estimat între 15.000 euro şi 25.000 euro

În plus, acest sezon reuneşte 3 opere monumentale semnate de pictorul naţional Nicolae Grigorescu,  dintre care, cea mai valoroasă este „Fata cu oglindă” a cărei preţ este estimat între 50.000 – 80.000 euro. Artistul  acorda o deosebită atenţie personajului feminin, pe care îl întâlnim în compoziţii cu titluri generice, în „studii”. Concentrarea, preţiozitatea şi expresivitatea materiei picturale în perceperea acestei lucrări, depăşeşte partea anecdotică care este învăluită şi ea într-o notă de farmec, şi anume o tânără fată care se uită în oglindă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici