Deca, despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc: Clădirea nu a fost expertizată

Ministrul Educaţiei Ligia Deca a spus, marţi, la Odorheiu Secuiesc, că imobilul în care funcţiona internatul al cărui perete s-a prăbuşit luni nu era expertizată din punct de vedere seismic.

170 afișări
Imaginea articolului Deca, despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc: Clădirea nu a fost expertizată

Deca, despre tragedia de la Odorheiu Secuiesc: Clădirea nu a fost expertizată

Ministrul Educaţiei a spus că va avea loc o verificare a Corpului de control al ministerului în cazul tragediei de la Odorheiu Secuiesc.

„Este în desfăşurare o anchetă, care este desfăşurată de cei în drept, poliţie, parchet, aşteptăm rezultatele acestei anchete, vom demara şi noi o acţiune a corpului de control a Ministerului Educaţiei pentru a stabili dacă prevederi ale legislaţiei în educaţie sau a legislaţiei secundare care nu au fost îndeplinite, este o procedură normală în astfel de cazuri”, a declarat Ligia Deca.

Ea a spus că „în acest moment este important să dăm mesajul că oricine ar fi vinovat va suporta consecinţele”.

Ministrul susţine că responsabiliatea pentru punerea în siguranţă a clădirii este partajată.

„Clădirile aparţin Arhiepiscopiei Romano-Catolice Alba Iulia. Ele sunt închiriatede către autoritatea publică locală pentru a se desfăşura activităţi educaţionale şi pentru internat, aşa cum este clădirea care a căzut, asta înseamnă că responsabilitatea pentru punerea în siguranţă este partajată între proprietar şi cei care o administrează. Riscul seismic nu a fost expertizat, avem acea evidenţă a tuturor clădirilor cu scop şcolar pe care o publicăm pe site-ul Ministerului Educaţiei, unde clădirea cu scop internat nu a fost expertizată, nu era încadrată în risc seismic”, a adăugat ministrul.

Ea a spus că au fost găsite soluţii pentru relocarea copiilor.

O victimă decedată, una cu traumatisme severe, intubată, şi alte două victime conştiente, cu diverse traumatisme, au fost înregistrate luni după-amiaza, în urma prăbuşirii unui perete la internatul Liceului Tamási Áron din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici