Decizia privind apelul lui Julian Assange va fi pronunţată marţi de Înalta Curte din Londra

Înalta Curte din Londra va pronunţa marţi o hotărâre prin care va stabili dacă fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va putea face apel împotriva extrădării din Marea Britanie în Statele Unite.

377 afișări
Imaginea articolului Decizia privind apelul lui Julian Assange va fi pronunţată marţi de Înalta Curte din Londra

Procurorii americani îl acuză pe Assange, în vârstă de 52 de ani, de publicarea pe platforma WikiLeaks a multor înregistrări militare şi acte diplomatice confidenţiale ale SUA, relevă Reuters.

Aceştia susţin că scurgerile de informaţii au pus în pericol vieţile agenţilor americani. Pe de altă parte, susţinătorii lui Assange consideră că urmărirea sa penală este motivată politic, el fiind persecutat pentru că ar fi dezvăluit nereguli din SUA.

În cadrul unei audieri de două zile, luna trecută, avocaţii lui Assange au cerut permisiunea ca acesta să poată face apel împotriva deciziei Marii Britanii de a-l extrăda în SUA.

"Asta este. Decizie mâine", a postat soţia sa, Stella, pe X.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici