Decretul prin care Blaga l-a înlocuit pe Nica la MAI, suspendat de instanţă

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), până la pronunţarea instanţei pe anularea acestui act al preşedintelui.

90 afișări
Imaginea articolului Decretul prin care Blaga l-a înlocuit pe Nica la MAI, suspendat de instanţă

Decretul prin care Blaga l-a înlocuit pe Nica la MAI, suspendat de instanţă (Montaj foto)

Instanţa a respins excepţiile ridicate de Administraţia Prezidenţială şi a admis cererea de suspendare a decretului 1358 din 1 octombrie emis de preşedintele României până la pronunţarea instanţei de fond.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 1 octombrie, preşedintele Traian Băsescu a semnat, decretele de revocare din funcţie a lui Dan Nica şi numirea ca interimar în funcţiile de ministru al Internelor şi vicepremier pentru ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga.

Decretul de revocare a fost contestat în instanţă de către vicepreşedintele PSD, Dan Nica, apreciind că este nelegal actul prezidenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici