Defecţiune la reţeaua de comunicaţii de pe Aeroportul Otopeni

Reţeaua de comunicaţii externe a Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni nu a funcţionat, marţi, timp de o oră şi jumătate, din cauza unor probleme tehnice, ceea ce a dus la încetinirea ritmului în care se efectua check-in-ul pe aeroport.

28 afișări
Imaginea articolului Defecţiune la reţeaua de comunicaţii de pe Aeroportul Otopeni

Defecţiune la reţeaua de comunicaţii de pe Aeroportul Otopeni, care ar putea cauza întârzieri

Problema a fost remediată în jurul orei 18.00, activitatea pe aeroport nefiind întreruptă pe durata defecţiunii, ci doar "uşor îngreunată".

Directorul de comunicare al Aeroportului "Henri Coandă" Otopeni, Valentin Iordache, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că problema a fost remediată cu succes după o oră şi jumătate. El a precizat că avioanele nu au avut întârzieri din această cauză, check-in-ul fiind făcut manual.

"A fost, ce-i drept, puţin mai greu, dar nu s-au format cozi mari şi nu au fost probleme", a declarat Iordache.

Acesta a precizat că, cel mai probabil, cauza problemelor a fost defecţiunea la reţeaua de fibră optică a companiei de telecomunicaţii Orange România, furnizorul de internet al aeroportului.

Directorul de comunicare al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că problemele apărute sunt la fibra optică din exteriorul aeroportului, însă consecinţele sunt asupra procesului de check-in, în sensul că acesta se desfăşoară mai lent şi este posibil să apară unele întârzieri ale curselor, dar nu majore.

"Defecţiunea va fi remediată în maximum două ore (în jurul orei 20.00). Aceasta nu are nicio legătură cu summit-ul NATO", a precizat Iordache.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici