Deficit de aproape 30.000 de locuri în căminele studenţeşti din Bucureşti

Căminele studenţeşti din Capitală au, la începerea anului universitar 2010-2011, un deficit de aproape 30.000 de locuri, în vreme ce căminele din Iaşi şi Timişoara au deficite 20.000, respectiv 10.000 de locuri, potrivit unui raport al Uniunii Naţionale a Studenţilor (UNSR).

123 afișări
Imaginea articolului Deficit de aproape 30.000 de locuri în căminele studenţeşti din Bucureşti

Deficit de aproape 30.000 de locuri în căminele studenţeşti din Bucureşti (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Raportul a fost făcut pe baza datelor privind situaţia locurilor de cazare pentru studenţi din căminele a 19 universităţi din zece centre universitare.

Capitala are cea mai mare capacitate de cazare, cu şapte campusuri (cel mai mare fiind Regia cu 27 de cămine), urmată de Iaşi (patru campusuri, cel mai mare având 27 de cămine) şi Timişoara (două campusuri a câte 25, respectiv 13 cămine).

Totuşi, centrele universitare mari din ţară se confruntă, la începerea noului an universitar, cu un important deficit al locurilor de cazare.

Astfel, în Bucureşti există un deficit de aproape 30.000 de locuri, în Iaşi de 20.000 şi în Timişoara de 10.000.

Majoritatea universităţilor aleg supracazarea drept soluţie la această problemă, însă nici aşa nu se pot acoperi toate cererile, precizează UNSR.

O situaţie mai bună se înregistrează în centrele universitare mici, precum cele din Craiova, Bacău, Târgu Jiu, Petroşani, Reşiţa, Ploieşti sau Galaţi.

"În funcţie de deciziile adoptate de Senatul fiecărei Universităţi, prioritate la obţinerea unui loc în cămin au studenţii din anii doi sau trei, după caz anul patru, care îşi pot păstra locul de la un an la altul, cu condiţia să aibă suficiente puncte credit pentru a promova anul universitar", mai precizează UNSR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici