Deficit de paturi pentru prematuri în spitalele PMB după ce Maternitatea Giuleşti s-a închis

Directorul Administraţiei Spitalelor Servicii Medicale Bucureşti, Marius Savu, a anunţat că după închiderea Maternităţii Giuleşti, în spitalele municipalităţii există un deficit de paturi pentru bebeluşii cu prematuritate.

153 afișări
Imaginea articolului Deficit de paturi pentru prematuri în spitalele PMB după ce Maternitatea Giuleşti s-a închis

Deficit de paturi pentru prematuri în spitalele PMB după ce Maternitatea Giuleşti s-a închis (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)

"Din punct de vedere al spitalelor Cantacuzino, Caritas şi Filantropia, acestea sunt aproape la capacitate maximă şi mă refer strict la sarcinile cu risc de prematuritate", a precizat directorul Savu.

El a spus că, din acest motiv, au fost anunţate Serviciul de Ambulanţă, dar şi celelalte maternităţi din Capitală pentru preluarea acestor sarcini cu risc.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a anunţat, marţi seară, că la cererea Spitalului Cantacuziono, naşterile la risc vor fi dirijate către alte maternităţi, respectiv la o altă unitate sanitară, nemaiavând spaţii pentru tratarea bebeluşilor născuţi prematur.

Maternitatea Giuleşti va rămâne închisă până la finalizarea anchetei, urmând să fie redeschisă după igienizare şi închiderea profesională a anchetei, a spus, marţi, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Managerul SABIF, Alis Grasu, a declarat, miercuri dimineaţă, că Ambulanţa Bucureşti a fost solicitată să dirijeze gravidele spre maternităţile Pantelimon, Filantropia, Elias, Bucur şi Caritas după ce Spitalul Giuleşti a fost închis iar SUUB, Polizu şi Cantacuzino nu mai pot interna din cauza unor lucrări de reabilitare sau a supraaglomerării.

"Şeful Secţiei de neonatologie de la Spitalul Cantacuzino, medicul Adrian Crăciun, m-a rugat, marţi, la ora 19.30 să îl ajut şi să nu mai trimit gravide către respectiva unitate sanitară, întrucât au 44 de locuri şi deja 75 de paciente, multe internate în subsolul clădirii. În aceste condiţii, am anunţat la dispecerat ca orice naştere să fie dirijată către spitalele Pantelimon, Elis, Bucur şi Caritas", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov (SABIF), Alis Grasu.

Ea a adăugat că, din păcate, şi Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) a anunţat că nu mai poate interna gravide şi, de asemenea, nici Spitalul Polizu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici