Defileul Jiului: Doi muncitori la construirea unei hidrocentrale, răniţi după explozia unei capse miniere

Doi angajaţi ai Hidroconstrucţia, care făceau lucrări în zona Valea Rea de pe Defileul Jiului, unde se construieşte o hidrocentrală, au fost răniţi, luni, după ce o capsă minieră le-a explodat în faţă, ei fiind transportaţi la un spital din Bucureşti şi riscând să îşi piardă vederea.

274 afișări
Imaginea articolului Defileul Jiului: Doi muncitori la construirea unei hidrocentrale, răniţi după explozia unei capse miniere

Defileul Jiului: Doi muncitori la construirea unei hidrocentrale, răniţi după explozia unei capse miniere (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Doi muncitori ai Hidroconstrucţia au ajuns, luni, la spital, după ce au fost accidentaţi grav în urma unei explozii a unei capse miniere.

Potrivit inspectorilor de muncă, cei doi salariaţi de la Hidroconstrucţia se deplasau, împreună cu încă un coleg, în subteran, pentru a măsura continuitatea unor capse miniere. Primele indicii arată faptul că, în momentul în care s-au apropiat de materialul exploziv, acesta a explodat chiar în faţa lor, rănindu-i la faţă pe doi muncitori, care ar putea rămâne fără vedere.

Unul dintre răniţi a fost transportat la Bucureşti de urgenţă, cu ambulanţa, în timp ce cealaltă victimă a ajuns în Capitală cu un autoturism al societăţii angajatoare.

Cele două victime ale accidentului de muncă lucrau la şantierul numărul 1 Defileu, Lotul Valea Rea.

La nivelul societăţii Hidroconstrucţia s-a constituit o comisie de anchetă care va analiza cauzele producerii exploziei, dar şi modul în care cei doi angajaţi au respectat normele de protecţia muncii.

Fiind un accident cu invaliditate temporară de muncă, concluziile anchetei vor fi înaintate Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici