Delta Dunării, ocolită de turişti în sezonul estival. Cifrele oficiale

  • Delta Dunării, una din atracţiile principale ale României, a atras 35.000 de turişti români şi străini, în perioada iunie-august anul acesta.
  • Este o scădere faţă de 44.000 de vizitatori în perioada similară a anului trecut, arată datele oficiale de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea.
3380 afișări
Imaginea articolului Delta Dunării, ocolită de turişti în sezonul estival. Cifrele oficiale

Delta Dunării, ocolită de turişti în sezonul estival. Cifrele oficiale

În sezonul de vară doar 3.800 de străini s-au cazat în structurile turistice din Deltă, faţă de 1.500 de străini anul trecut, arată aceeaşi sursă.

„În perioada iunie-august 2021, conform raportărilor agenţilor economici care prestează activităţi de turism, au fost înregistraţi 31.032 de turişti români şi 3.800 de turişti străini. În perioada iunie-august 2020 au fost înregistraţi 42.579 de turişti români şi 1.501 turişti străini“, au transmis pentru ZF oficialii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării din Tulcea.

Acestea sunt datele oficiale, însă în realitate, în Delta Dunării se cazează mai mulţi turişti. În statisticile oficiale nu sunt incluşi, de exemplu, turiştii care aleg să se cazeze în casele localnicilor. Sulina, Sfântu Gheorghe, Crişan, Murighiol şi Chilia Veche sunt printre cele mai attractive destinaţii din Delta Dunării.

Oficialii Ministerului Turismului nu au răspuns solicitării ZF cu privire la evoluţia turismului în această destinaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici