Dentişti: Reţeaua de medicină şcolară a fost aproape decimată. Cabinete dotate la standarde europene stau cu lacătul pe uşă

Reţeaua de medicină şcolară a fost aproape decimată şi, chiar dacă la nivelul Capitalei, primăria a dotat zeci de cabinete la standarde europene, acestea nu au medici, întrucât Ministerul Sănătăţii a blocat posturile, a declarat vineri preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, Ecaterina Ionescu.

380 afișări
Imaginea articolului Dentişti: Reţeaua de medicină şcolară a fost aproape decimată. Cabinete dotate la standarde europene stau cu lacătul pe uşă

Dentişti: Reţeaua de medicină şcolară a fost aproape decimată. Cabinete dotate la standarde europene stau cu lacătul pe uşă (Imagine: Shutterstock)

"Din păcate, reţeaua de medicină şcolară a fost, practic, decimată în ultimii ani. Un paradox este în Capitală, unde primăria a dotat unele cabinete la standarde europene, dar acestea stau cu lacătul pe uşă, pentru că nu au medici, întrucât Ministerul Sănătăţii a blocat posturile", a declarat prof. dr. Ecaterina Ionescu.

Potrivit preşedintelui Colegiului Medicilor Dentişti (CMD), dintre cele 126 de cabinete o treime sunt închise.

Mai mult, a arătat Ionescu, Ministerul Sănătăţii a elaborat un normativ prin care unui stomatolog îi revin 2.500 de copii, faţă de 1.500, câţi erau prevăzuţi în vechiul document.

"Medicina şcolară este împărţită între două ministere, respectiv Educaţia, care deţine spaţiile, şi Ministerul Sănătăţii, care vizează normativul de personal", a mai spus Ionescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici