Departamentul de Stat al SUA caută trei americani dispăruţi în Ucraina

Departamentul de Stat al SUA anunţă că un al treilea american ar fi dispărut în Ucraina, potrivit CNN.

184 afișări
Imaginea articolului Departamentul de Stat al SUA caută trei americani dispăruţi în Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a anunţat că are informaţii despre un al treilea american care a călătorit în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei şi care a dispărut „în ultimele săptămâni". Acesta se adaugă celor doi americani daţi dispăruţi miercuri.

„Există rapoarte despre încă un american al cărui loc de dispariţie este necunoscut. Nu pot vorbi despre detaliile acestui caz. Din păcate, nu cunoaştem toate detaliile acelui caz", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, în cadrul unei conferinţe de presă.

Price a precizat că departamentul este în contact cu familiile celorlalţi doi cetăţeni americani care ar fi fost capturaţi în Ucraina, precum şi cu autorităţile ucrainene şi cu Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

„Continuăm să îndemnăm pe toate căile posibile cetăţenii americani să nu călătorească în Ucraina din cauza pericolelor aferente care sunt reprezentate de agresiunea continuă a Rusiei", a declarat Price.

Price a mai spus că SUA nu sunt în contact cu Rusia în legătură cu cetăţenii americani dispăruţi, deoarece nu există „motive credibile" să se creadă că ruşii i-au capturat. De asemenea, Rusia nu a pretins că i-a capturat.

„Dacă vom considera că o astfel de apropiere prin intermediul ambasadei noastre de la Moscova sau în alt mod ar fi productivă în ceea ce priveşte aflarea mai multor informaţii despre locul unde se află aceste persoane, nu vom ezita să facem acest lucru", a precizat Price.

Price a mai spus că SUA sunt în contact cu „alţi parteneri" pentru a afla ce s-a întâmplat cu cei dispăruţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici