Deplasare în New York pe bani publici. CJ Prahova a aprobat un buget de circa 44.000 de dolari pentru 6 persoane

Patru consilieri judeţeni şi doi angajaţi ai Consiliului Judeţean Prahova vor pleca într-o deplasare în America pe bani publici. Suma necesară deplasării, 44.000 de dolari, a fost alocată, iar prahovenii vor sta şase zile la New York, în luna mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1378 afișări
Imaginea articolului Deplasare în New York pe bani publici. CJ Prahova a aprobat un buget de circa 44.000 de dolari pentru 6 persoane

Deplasare în New York pe bani publici. CJ Prahova a aprobat un buget de circa 44.000 de dolari (Imagine AFP)

Consiliul Judeţean Prahova a aprobat, recent, deplasarea unei delegaţii într-o vizită pentru promovarea judeţului şi atragerea de investitori în cadrul Festivalului România Broadway New York, suma necesară deplasării - 44.000 de dolari – fiind alocată de Consiliul Judeţean.

Delegaţia ar urma să fie formată din patru consilieri judeţeni şi doi angajaţi ai instituţiei. Aceştia se vor deplasa timp de şase zile, la New York, în luna mai, la Festivalul România Broadway.

Deocamdată nu au fost desemnate persoanele care vor face parte din delegaţia prahoveană, iar preşedintele CJ Prahova consideră că bugetul ar putea fi redus.

„Delegaţia nu este impresionantă. Acolo va fi standul nostru, plus materiale de prezentare a judeţului, am estimat un buget de 44.000 de dolari. Este o sumă orientativă, poate suferi modificări, în minus”, a declarat Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova.

Toader a mai precizat că scopul deplasării este atragerea investitorilor americani.

„Am zis să mergem către Statele Unite ale Americii pentru că este o piaţă pe care dacă reuşim să o atragem şi să se concretizeze investiţiile în judeţ, pe lângă cele care există deja, ne-ar ajuta la creşterea bugetului”, a mai declarat Bogdan Toader.

Conform devizului, costurile cu transportul, pentru şase persoane, cazarea, pentru cinci nopţi, transferul, cheltuielile cu viza se ridică la aproape 13.000 de dolari, diura trece de 1.900 de dolari, iar cheltuielile cu materialele informative şi de promovare se ridică la aproximativ 29.000 de dolari.

Părerile prahovenilor sunt împărţite atunci când sunt întrebaţi ce părere au despre deplasarea reprezentanţilor Consiliului Judeţean în America, pe bani publici.

„Nu avem noi bani pentru noi şi dăm la alţii?”, se întreabă un ploieştean.

„Nu mi se pare rău că suntem promovaţi peste hotare, la New York. Trebuie găsiţi bani şi pentru astfel de situaţii”, a spus un alt localnic.

La începutul lunii martie, primarul localităţii prahovene Brebu, Adrian Ungureanu, a anunţat că renunţă să mai plece în America după ce, în februarie, consilierii locali au aprobat deplasarea Las Vegas, Miami şi Florida. Vizita urma să aibă loc la finele lunii mai, timp de zece zile, suma necesară fiind de 45.000 de lei. Primarul a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a renunţat "95 la sută" la excursie, din cauza oamenilor cu "gândire comunistă", adăugând, însă, că se mai poate răzgândi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici