Depozit clandestin unde se produceau suplimente alimentare, descoperit la Braşov. Poliţiştii au găsit 4 tone de prafuri

Un depozit clandestin în care se produceau suplimente alimentare din materie primă importată în mare parte din Noua Zeelandă şi SUA şi în care se aflau peste patru tone de produse a fost descoperit, marţi, la Braşov, de către reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor.

308 afișări
Imaginea articolului Depozit clandestin unde se produceau suplimente alimentare, descoperit la Braşov. Poliţiştii au găsit 4 tone de prafuri

Depozit clandestin unde se produceau suplimente alimentare, descoperit la Braşov. Poliţiştii au găsit 4 tone de prafuri (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Braşov, Gabriel Florescu, reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit depozitul pe Calea Feldioarei din Braşov, apoi au solicitat ajutorul poliţiştilor de la BCCO.

"Am fost sesizaţi de cei de la Protecţia Consumatorilor cu privire la existenţa unui depozit de suplimente alimentare pe Calea Feldioarei. Ne-am deplasat acolo şi am constatat că nu era doar depozit, ci se şi produceau produse, existând utilaje de tabletat. Administratorul spunea că nu foloseşte utilajele, dar era evident că acestea erau folosite", a declarat Florescu, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX.

În depozit au fost găsite peste patru tone de prafuri importate în principal din Noua Zeelandă şi SUA şi care erau folosite ca materie primă pentru producerea suplimentelor alimentare.

"Administratorul spune că produsele sunt pe bază de orz, dar urmează să facem verificări şi să vedem ce conţin exact", a mai spus şeful BCCO Braşov.

Echipele de control au ridicat produsele pentru verificări, urmând să se stabilească dacă acestea sunt nocive populaţiei, în condiţiile în care o parte din produse au ajuns deja în farmaciile şi magazinele de produse naturiste din Braşov.

La rândul său, şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Claudiu Sorin Susanu, a declarat că depozitul nu era înregistrat la Registrul Comerţului.

"Controlul a pornit de la o verificare tematică desfăşurată la nivelul întregului Comisariat Regional şi care a vizat suplimentele alimentare. În timpul acelor verificări am descoperit produse care în final ne-au condus la acest depozit care, în opinia noastră, este unul clandestin pentru că adresa respectivă nu figurează nici la Registrul Comerţului şi nici în alte părţi ca având destinaţia de depozit. Mai mult, firma nu deţine nici un fel de autorizaţie care să îi permită să fabrice aceste suplimente alimentare", a declarat şeful CRPC Braşov.

Reprezentantul societăţii respective nu a putut prezenta niciun document de provenienţă a mărfii deţinute.

"Au fost găsite şi 150 de kilograme de materii prime expirate, materii prime din care se puteau fabrica zeci de mii de pastile", a mai spus Susanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici