Deputat PMP: Proiectul de lege care interzice live-urile la volan, respins de Guvern anul trecut

Deputatul PMP Petru Movilă a declarat, luni, că în urmă cu un an a depus un proiect de lege pentru interzicerea live-urilor la volan, care a fost însă avizat negativ de Guvern. Acesta critică reacţia târzie a Executivului în privinţa modificării cadrului legislativ.

367 afișări
Imaginea articolului Deputat PMP: Proiectul de lege care interzice live-urile la volan, respins de Guvern anul trecut

Deputat PMP: Proiectul de lege care interzice live-urile la volan, respins de Guvern anul trecut

"Guvernul nu-şi face treaba decât împins de la spate de tragedii. Acum un an am depus o propunere legislativă privind interzicerea live-urilor în timpul condusului, un proiect pe care Guvernul l-a avizat negativ, cu semnătura doamnei Dăncilă. Astăzi, după atâtea accidente şi tragedii ca cel de la Tulcea, acelaşi guvern şi-a dat seama că a greşit! Vor rezolva problema abia în şedinta de saptamâna aceasta, când amendarea celor care fac live-uri în timp ce conduc putea intra in vigoare de un an", a spus deputautl PMP Petru movilă într-o postare pe Facebook.

Movilă a adăugat că aprobarea proiectului de lege propus de acesta ar fi putut salva vieţi şi critică Guvernul pentru că este "mai preocupat de imaginea publică decât de analiza pragmatică a unor proiecte de lege".

Deputatul PMP susţine că proiectul de lege depus de el acum un an a fost respins de Guvern doar pentru că aparţinea opoziţiei.

"Ruşine! Ruşine pentru că l-aţi aruncat la coş pentru că a venit de la un parlamentar din opoziţie. Acesta este un Guvern în complicitate cu infractorii, care se remarcă doar prin prostia si aroganţa de care dau dovadă zilnic cei care ocupă scaunele de la Palatul Victoria!", a mai declarat Movilă.

Afirmaţiile deputatului PMP vin în contextul în care o femeie de 79 de ani şi un copil de 3 ani au murit, duminică seara, după ce o maşină care circula cu viteză a intrat peste ei în curte, în localitatea Văcăreni din judeţul Tulcea. Alte patru persoane, două din maşină şi două din curte, au fost rănite. Potrivit acestora, în maşina implicată în accident se aflau trei persoane, dintre care două au fost rănite. Mai multe persoane au scris pe Facebook că din maşină, de pe bancheta din spate, s-a făcut live chiar înainte de accident şi în momentul impactului.

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de luni un proiect de ordonanţă care interzice şoferilor ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului sau a oricărui dispozitiv mobil cu funcţii de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Taguri:
movilă,
guvern,
live

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici