Deputat USR cere verificări în cazul unui medic de familie care ar fi operat pacienţi timp de 10 ani susţinând că e oftalmolog

Vicepreşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu (USR), a cerut ministrului Sănătăţii să trimită Corpul de Control la Spitalul CFR Cluj-Napoca pentru a verifica modul în care un medic de familie ar fi operat timp de 10 ani pacienţi susţinând că e otftalmolog.

909 afișări
Imaginea articolului Deputat USR cere verificări în cazul unui medic de familie care ar fi operat pacienţi timp de 10 ani susţinând că e oftalmolog

Un Deputat acuză Un medic de familie a operat 10 ani pacienţi la Spitalul CFR Cluj susţinând că e oftalmolog

Potrivit unei interpelări depuse de Emanuel Ungureanu la adresa ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, Corpul de Control al ministerului trebuie să se verifice şi „relaţia suspectă” dintre o clinică privată de oftalmologie şi Spitalului CFR Cluj-Napoca.

„În legătură cu situaţia consultaţiilor şi a intervenţiilor chirurgicale oftalmologice efectuate ilegal de către un medic la Spitalul CFR Cluj-Napoca vă rog să trimiteţi în regim de urgenţă Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii şi reprezentaţii Casei Naţionale de Asigurări pentru a verifica relaţia suspectă dintre o clinică privată şi secţia de Oftalmologie a Spitalului CFR Cluj-Napoca din ultimii 10 ani. Vă rog să verificaţi dacă, în ultimii 10 ani, doamna Crina Melania Nistor a consultat sau operat în mod ilegal pacienţi cu diferite afecţiuni ale ochiului, însuşindu-şi în mod fals titlul de medic specialist oftalmolog, până în luna octombrie a anului 2018 când a primit dreptul acesta. Vă rog să verificaţi dacă doamna doctor Nistor ar fi pretins că are calitatea de medic oftalmolog, până în luna octombrie 2018, în interacţiunile cu pacienţii, la Spitalul CFR sau la clinicile private deţinute de familia Nistor în Câmpia Turzii, Târgu Lăpuş sau Clinica Optinis”, se arată în documentul citat.

De asemenea, deputatul a cerut şi verificarea protocoalelor operatorii astfel încât să se determine dacă prezenţa medicului Crina Nistor a fost consemnată în foile de observaţie şi dacă aceasta şi-a luat examenele de specialitate în condiţiile stabilite de lege.

Emanuel Ungureanu a explicat că a vizitat, recent, Spitalul CFR Cluj-Napoca pentru a evalua nevoia de finanţare a unităţii şi a fost abordat, spontan, de câţiva pacienţi care erau internaţi pe secţia de Oftalmologie care i-au relatat „modul inuman în care au fost trataţi în sala de operaţie de un medic specialist oftalmolog pe nume Crina Melania Nistor”.

„Unul dintre aparţinători mi-a povestit despre bunica lui care ar fi fost lovită peste cap de către această doamnă doctor, care operează în mod curent, în aceeaşi sală, împreună cu oftalmologul Marius Cristian Nistor, soţul Crinei Melania Nistor. Motivul acestui gest incalificabil de brutalitate ar fi fost acela că doamna Nistor a sesizat o mişcare a bolnavei în timpul procedurii schimbării de cristalin efectuate de către soţul său. Din informaţiile pe care le deţin, doamna Crina Melania Nistor nu are dreptul să opereze sau să facă consultaţii oftalmologice în Spitalul CFR deorece nu are un contract semnat cu această unitate sanitară”, a precizat deputatul.

Potrivit acestuia, din discuţiile pe care le-a avut ulterior cu alţi pacienţi care pretind că au văzut-o în sală pe Crina Nistor operând ca prima sau a doua mână, alături de soţul său, se ridică suspiciunea că acest medic ar fi operat sau ar fi consultat în calitatea falsă de medic specialist oftalmolog, cu mulţi ani în urmă şi înainte ca aceasta să intre în programul de rezidenţiat în oftalmologie.

„Doi pacienţi consultaţi de Crina Nistor la cabinetul din Câmpia-Turzii şi cel din Târgu Lăpuş, susţin că doamna doctor ar fi pretins în faţa pacienţilor că ar fi medic specialist oftalmolog cu mulţi ani înainte de a avea această calificare, ceea ce înseamnă că ea a practicat această meserie fără să fie calificată. Mai mult decât atât, nu este clar dacă doamna doctor ar fi practicat vreodată medicina de familie, prima specializare a doamnei doctor. Nu am găsit informaţii care să indice dacă şi unde a practicat Crina Nistor specialitatea medicină de familie”, a susţinut Emanuel Ungureanu.

Acesta a subliniat că situaţia este una incredibilă, în condiţiile în care un medic care nu a practicat niciodată medicina de familie, ar fi pretins în mod fals, în ultimii 10 ani că este medic oftalmolog doar pentru a direcţiona, de la cabinetele private deţinute împreună cu soţul acestei,a pacienţii către Spitalul CFR.

„Acolo, ulterior, îi opera, în mod ilegal, ca mâna întâi sau a doua, împreună cu soţul ei, medic oftalmolog calificat şi autorizat să efectueze intervenţii chirurgicale oftalmologice pe secţia Oftalmologie a Spitalului CFR”, a menţionat Ungureanu.

Deputatul USR a acuzat şi „relaţia bolnavă” dintre Clinica Optinis şi Spitalul CFR Cluj-Napoca, această clinică privată fiind deţinută de familia Nistor şi situată vis a vis de Spitalul CFR Cluj-Napoca.

”În cabinetul din spital, soţii Nistor au plasat la vedere, ca reclamă, fluturaşi informativi despre serviciile clinicii private, administrată de cei doi. Pacienţii se plâng că plătesc sume foarte mari, până la 700 de lei pentru fire de sutură la clinica privată a familiei Nistor şi apoi procedura se efectuează la clinica de stat, pe modelul patentat de Mihai Lucan. Aceeaşi bolnavi se declară nemulţumiţi de sumele uriaşe plătite pe un cristalin, la privat, în condiţiile în care, intervenţia chirurgicală se efectuează tot la stat”, a mai explicat Ungureanu.

Mai mult decât atât, în timpul în care pacienţii figurează ca internaţi la Spitalul CFR, pe secţia de Oftalmologie, pe baza unui bilet de trimitere, aceştia sunt îndrumaţi să efectueze investigaţii suplimentare, gen, tomograf spectral de retină, la clinica privată a familiei Nistor.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, directorul Spitalului CFR Cluj-Napoca, Călin Vlad, a refuzat să comenteze interpelarea depusă de Emanuel Ungureanu, susţinând că singurul abilitat este Biroul de Presă al Ministerului Transporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici