Deputata Elena Uioreanu, vizată în ancheta în care au fost făcute percheziţii la CJ Cluj

Deputata Elena Uioreanu este vizată în dosarul în care miercuri au fost făcute percheziţii la sediul Consiliului Judeţean Cluj şi la locuinţa fostului său soţ, preşedintele CJ Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare.

1313 afișări
Imaginea articolului Deputata Elena Uioreanu, vizată în ancheta în care au fost făcute percheziţii la CJ Cluj

Deputata Elena Uioreanu, vizată în ancheta în care au fost făcute percheziţii la CJ Cluj (Imagine: Camera Deputaţilor)

Sursele citate au declarat că deputata PNL Elena Uioreanu este în atenţia anchetatorilor în dosarul în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2013-2014, de către persoane din conducerea Consiliului Judeţean.

În acest dosar, procurorii Serviciului Teritorial Cluj al DNA au făcut, miercuri dimineaţă, percheziţii la locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, acesta declarând, la momentul percheziţiilor, că pune la dispoziţia anchetatorilor documente, fără a face alte precizări.

Ulterior, Horea Uioreanu a fost dus de la domiciliul său din Cluj-Napoca la sediul CJ, el plecând de la locuinţă împreună cu anchetatorii care i-au percheziţionat casa.

Percheziţii au loc, miercuri, la mai multe adrese din judeţul Cluj, printre care şi la Consiliul Judeţean, într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie, în acest caz fiind vizat şi preşedintele CJ, Horea Uioreanu, potrivit unor surse judiciare faptele vizând dare şi luare de mită.

Birourile preşedintelui CJ Cluj şi ale altor directori din Consiliul Judeţean Cluj au fost sigilate.

Şefa Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii de la Consiliul Judeţean Cluj, Mariana Raţiu, a fost adusă la sediul instituţiei de către doi anchetatori, care au făcut percheziţii şi la locuinţa acesteia.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt vizate finanţări bugetare către societăţi comerciale private apropiate lui Horea Uioreanu, care ar fi dat contracte cu finanţare din bani publici unor firme deţinute de persoane apropiate acestuia, el primind ulterior o parte din aceşti bani.

În anchetă ar fi vizat şi omul de afaceri Ioan Bene, proprietarul Napoca Construcţii SA, firma care care a construit noua pistă a Aeroportului din Cluj, au precizat sursele citate.

Anchetatorii au făcut percheziţii şi la Aeroportul din Cluj, de unde vor ridica documente.

În acelaşi dosar ar fi vizat şi consilierul judeţean Ioan Petran, preşedintele PNL Cluj-Napoca şi conferenţiar la Facultatea de Construcţii a Universităţii Tehnice din Cluj. Procurorii au făcut percheziţii atât la locuinţa lui Petran, cât şi la biroul acestuia de la Facultatea de Construcţii.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă, că procurorii Serviciul Teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcţie de conducere de la nivelul autorităţilor locale.

Potrivit DNA, în această cauză au fost făcute, miercuri, percheziţii domiciliare la 11 adrese din municipiul Cluj-Napoca, la sediile unor societăţi comerciale, la instituţii publice şi la domiciliile unor persoane.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu (PNL), şi soţia sa, Elena, deputat, au divorţat în luna decembrie 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici