Deputatul Andreea Cosma anunţă că luni va depune la Parchet o plângere contra procurorului DNA Lucian Onea

Deputatul Andreea Cosma a anunţat, duminică seară, că luni va depune o plângere la Parchetul General contra procurorului Lucian Onea pentru abuz în serviciu, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări cu ea şi Vlad Cosma, cei doi fraţi apărând că dau declaraţii în biroul lui Onea de la DNA.

1350 afișări
Imaginea articolului Deputatul Andreea Cosma anunţă că luni va depune la Parchet o plângere contra procurorului DNA Lucian Onea

Deputatul Andreea Cosma anunţă că luni va depune la Parchet o plângere contra procurorului DNA Lucian Onea

"O să depun în cursul zilei de mâine (luni -n.r.) la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere contra procurorului Onea Lucian", a declarat Andreea Cosma, duminică seară, la Antena 3.

Deputatul îl acuză pe fostul procuror-şef DNA Ploieşti de compromiterea intereselor justiţiei, abuz în serviciu şi divulgarea de informaţii secrete de serviciu după ce ziarul Curentul a publicat două înregistrări video în care Andreea Cosma şi Vlad Cosma apar dând declaraţii în faţa procurorului Lucian Onea, în biroul acestuia de la DNA, parlamentarul sugerând că înregistrările au fost date în mod ilegal de către Onea.

Imaginile nu sunt datate, însă Vlad Cosma a precizat, duminică seară, că ele ar fi din luna septembrie a anului trecut.

Procurorii Parchetului General l-au pus sub urmărire penală pe fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, în dosarul în care e acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă şi cercetare abuzivă. Onea e acuzat că l-a obligat pe Vlad Cosma să falsifice o sesizare pe alt nume. Lucian Onea a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 zile. El nu are voie să comunice cu fostul procuror Mircea Negulescu şi nu are voie să mai exercite profesia de procuror.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici