Video Deputatul liberal Dan Motreanu este audiat la DNA ca martor în dosarul lui Bogdan Olteanu - VIDEO

Deputatul liberal Dan Motreanu este audiat la DNA în dosarul fostului viceguvernator BNR, Bogdan Olteanu, el fiind citat în calitate de martor, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

316 afișări

"Declaraţia domnului Dan Motreanu poate avea o greutate şi aceasta va fi evaluată la sfârşit de către procurorii anchetatori. Teza probatorie pentru noi este una, a procurorilor este diametral opusă. Ce spun procurorii trebuie să şi dovedească. Eu şi la momentul acesta exprim punctul de vedere al domnului Bogdan Olteanu potrivit căruia această sumă de bani nu există decât în imaginaţia denunţătorului", a declarat avocatul lui Bogdan Olteanu, Florin Durgheu.

În septembrie 2015, Dan Motreanu şi fostul consilier prezidenţial George Scutaru au fost trimişi în judecată de DNA pentru spălare de bani, în dosarul în care sunt acuzaţi că au primit 250.000 de euro, respectiv 170.000 de euro pentru finanţarea campaniei electorale din 2008.

În cazul lui Bogdan Olteanu, instanţa supremă a decis ca fostul viceguvernator BNR să nu ia legătura cu părinţii săi, cei doi urmând să fie audiaţi de procurorii DNA, se arată în decizia ÎCCJ.

"Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Olteanu Bogdan are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice cu martorii deja audiaţi în cauză – Eftime Ionuţ Adrian, Ifteni Ion, Ţurcan Octavian, Sorin Enache, Liviu Mihaiu, Attila Korodi, Teodorescu Gheorghe, Zavaleche Cecilia, Pasti Vladimir Sergiu şi Gherguţ Dan Ion, cu suspectul Sorin Ovidiu Vîntu şi cu persoanele ce urmează a fi audiate – Olteanu Dănuţ, Olteanu Ecaterina, Andone Cristina, Dragoş Nedelcu, Sergiu Toader şi Coconov Paul", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Magistraţii au mai decis joi ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu în dosarul în care este acuzat că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru intervenţii la membri ai Guvernului în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici