Deputatul PSD Ioan Munteanu, sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Ioan Munteanu, deputat şi preşedinte PSD Neamţ, este cercetat sub control judiciar de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, anunţă procurorii. Acesta ar fi cerut sume de bani în schimbul unor intervenţii pentru deblocarea unori plăţi.

1063 afișări
Imaginea articolului Deputatul PSD Ioan Munteanu, sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

Deputatul PSD Ioan Munteanu, sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

"La sfârşitul anului 2009, inculpatul Munteanu Ioan, în calitate de deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) un procentaj de 5% din valoarea contractelor încheiate între firma acestuia şi o societate comercială cu capital majoritar de stat. În schimbul acestor bani, inculpatul i-a promis martorului că va interveni pe lângă directorii societăţii beneficiare a contractelor, faţă de care a pretins că are influenţă, pentru ca aceştia să facă demersurile necesare deblocării plăţilor restante către firma omului de afaceri", transmite DNA printr-un comunicat de presă.

Procentul de 5% din valoarea contractelor ar fi reprezentat 400.000 euro. Banii ar fi fost primiţi în trei tranşe, spun procurorii, din care 350.000 euro i-ar fi fost remişi personal în perioada 2009-2010.

"Pentru a disimula adevărata natură a provenienţei ultimei tranşe de 261.373,40 lei (aproximativ 50.000 euro), în cursul anului 2011, între societatea omului de afaceri şi o firmă administrată de o rudă a inculpatului a fost încheiat un contract fictiv de prestări servicii", mai spun procurorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici