Deschiderea spitalului Leţcani, amânată. Cepoi, DSP Iaşi: „Nu avem o soluţie alternativă pentru oxigen”

Deschiderea spitalului modular de la Leţcani va fi întârziată, din cauza lipsei unei soluţii pentru oxigen, a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

367 afișări
Imaginea articolului Deschiderea spitalului Leţcani, amânată. Cepoi, DSP Iaşi: „Nu avem o soluţie alternativă pentru oxigen”

„La unitatea de la Leţcani se fac în continuare eforturi pt a fi deschisă. Problema este că nu avem o soluţie alternativă pentru oxigen. Deoarece nu a fost instalat încă stocatorul de oxigen. Iar o soluţie cu tuburi nu este posibilă pentru că nu sunt suficiente tuburi dat fiind consumul imens de oxigen în toate spitalele care tratează pacienţi Covid. În funcţie de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea şi o altă alternativă pt terapie cu oxigen şi se vor putea internă primii pacienţi”, a precizat Cepoi.

Şeful DSP Iaşi spune că în această dimineaţă, în aplicaţie, toate locurile erau ocupate. „Erau şi locuri suplimentare pe tărgi, deci pacienţi care stăteau în ATI pe tărgi, peste numărul de locuri normal care există în secţie. La unitatea de primire urgenţe de asemenea toate locurile cu oxigen sunt ocupate”.

Anterior autorităţile anunţau deschiderea spitalului modular de la Leţcani, judeţul Iaşi încă din weekendul care a trecut. Unitatea trebuia să aibă conducere militară, dar şi medici civili, a anunţat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici