Descindere a DNA la Primăria Cluj-Napoca. Procurorii verifică finanţarea campaniei electorale a viceprimarului, fost candidat la primărie din partea UDMR

Procurorii DNA au descins, luni, la Primăria Cluj-Napoca, într-un dosar care vizează un dosar legat de săvârşirea unor fapte de corupţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3188 afișări
Imaginea articolului Descindere a DNA la Primăria Cluj-Napoca. Procurorii verifică finanţarea campaniei electorale a viceprimarului, fost candidat la primărie din partea UDMR

Descindere a DNA la Primăria Cluj-Napoca, procurorii verifică un dosar privind fapte de corupţie (Imagine Liviu Maftei / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, procurorii din cadrul serviciului teritorial Cluj fac cercetări care vizează suspiciunea săvârşirii, în perioada 2014 -2016, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie.

"În cursul dimineţii de 10 octombrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii în nouă locaţii situate în municipiul Cluj Napoca, dintre care două locaţii situate în incinta aceleiaşi instituţii publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice şi sediul unei persoane juridice”, se arată în comunicat.

Procurorii au descins la Primăria Cluj-Napoca, iar purtătorul de cuvânt al instituţiei, Oana Buzatu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că aceştia s-au prezentat în cursul dimineţii la Primărie, apoi s-au întors pentru a solicita mai multe documente.

La ora transmiterii acestei ştiri, procurorii DNA percheziţionează biroul viceprimarului Horvath Anna, unde verifică mai multe documente.

Primarul Emil Boc şi celălalt viceprimar, Dan Tarcea, nu se află în sediul Primăriei clujene, fiind plecaţi în delegaţie în Coreea de Sud.

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, declară că procurorii DNA fac cercetări la Primărie în legătură cu posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale din iunie 2016, în care ea a fost candidat la Primărie din partea UDMR, percheziţii având loc şi la UDMR.

Horvath Anna a declarat, luni, presei, că a fost invitată pentru audieri la DNA şi va da curs acestei invitaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este în curs o cercetare penală care are legătură cu posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale din iunie 2016, unde eu am fost candidat la Primăria Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între finanţarea de campanie şi activitatea mea administrativă din cadrul Primăriei. Nu am nicio calitate. Am fost invitată pentru audieri la DNA şi voi da curs acestei invitaţii. Au fost percheziţii domiciliare şi la cabinetul meu de viceprimar şi în alte birouri din Primărie. De la domiciliul meu au fost ridicate agende personale şi un calculator”, a spus Horvath.

Horvath Anna a adăugat că în cariera sa administrativă a desfăşurat doar activităţi în conformitate cu legea.

"Toate finanţările au fost trimise la Bucureşti, au fost făcute conform legii, cu donaţii de la persoane fizice a căror listă este la AEP. Sunt documente publice. Au fost donaţii pentru candidaţi, nu am putut lua împrumut din bancă”, a spus aceasta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici