Programul Casa verde. Sute de oameni stau la cozi în întreaga ţară pentru a prinde fonduri - VIDEO

Circa 300 de persoane au stat la coadă de duminică în faţa APM Argeş, pentru a depune dosarele pentru Programul Casa Verde, oamenii declarându-se revoltaţi de organizare, transmite corespondentul MEDIAFAX. Sunt cozi şi în faţa APM Suceava şi Vaslui pentru a prinde fonduri.

5427 afișări
Imaginea articolului Programul Casa verde. Sute de oameni stau la cozi în întreaga ţară pentru a prinde fonduri - VIDEO

Programul Casa verde. Sute de oameni stau la cozi în întreaga ţară pentru a prinde fonduri - VIDEO

UPDATE Cele 300 de persoane din judeţul Argeş s-au aşezat în faţa APM duminică, încă de la amiază, deşi dosarele pentru obţinerea subvenţiei pentru achiziţionarea unor sisteme ecologice de încălzire a locuinţelor pot fi depuse abia de luni dimineaţă.

Oamenii s-au declarat revoltaţi de faptul că reprezentanţii APM nu s-au ocupat de organizare.

“Mă nemulţumeşte situaţia, eu am 72 de ani. Domnii de la Mediu ar fi trebuit să facă un ghişeu, iar omul când venea îşi lua un bon ştampilat şi pleca acasă, apoi se prezenta luni la ora 9. Am venit azi (duminiocă - n.r.) la ora 12 şi stăm până mâine la ora 1, practic 24 de ore", a declarat o persoană care stătea la coadă.

“Sunt şi oameni care au venit de ieri (sâmbătă - n.r.) de la ora 14, deci noaptea asta va fi pentru ei a doua pe care o vor îndura la temperaturile şi în condiţiile pe care le vedeţi. Eu, voluntar, am convenit cu oamenii care sunt aici să facem o listă care să ateste ordinea venirii lor aici. Respectăm orice om, n-am întrebat pe nimeni nici ce funcţie are, nici ce hram poartă”, a declarat Iustin Avram, unul dintre organizatori.

Pentru a nu îngheţa, mulţi dintre argeşeni s-au îmbrăcat foarte gros şi şi-au adus de acasă pături şi şezlonguri, iar alţii au stat în maşini, cu radiatoarele pornite.

“I-auzi! Ascultăm muzică, ce să facem? Păi dacă n-avem cu ce să ne cinstim... Foc de tabără nu facem, nu poluăm atmosfera, că doar suntem în faţa mediului”, a spus una din persoanele care stăteau în maşini.

Sute de persoane stau la coadă şi în faţa APM Suceava şi Vaslui ca să depună dosarele pentru Casa Verde, iar la Suceava conducerea Agenţiei a solicitat prezenţa jandarmilor pentru menţinerea ordinii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Peste 300 de suceveni doresc să obţină finanţare nerambursabilă prin programul "Casa Verde”, iar luni dimineaţa aproximativ două sute dintre aceştia erau la intrarea în sediul APM pentru a depune dosarele.

Directorul AMP Suceava, Vasile Oşean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că solicitanţii au fost înscrişi pe o listă şi vor fi primiţi în ordinea de pe această listă, situaţie pe care a comunicat-o şi celor circa două sute de solicitanţi veniţi încă de luni dimineaţa pentru a depune dosarele.

El a afirmat că pe listă sunt înscrişi 345 de solicitanţi şi şi-a exprimat speranţa ca cel puţin 200 să fie cereri eligibile, iar dosarele să fie completate corect.

Directorul APM Suceava a solicitat prezenţa jandarmilor pentru menţinerea ordinii.

Potrivit lui Oşean, se vor putea procesa, zilnic, circa 40-50 de dosare care sunt apoi introduse în sistemul electronic.

În judeţul Suceava circa 300 de solicitanţi vor putea beneficia de fonduri prin programul "Casa Verde”.

La Vaslui, peste 150 de persoane au stat, pe parcursul nopţii de duminică spre luni, la rând în faţa Agenţiei de Protecţia Mediului (APM), pentru a-şi depune dosarele. Oamenii au vrut să fie printre primii, şi, de teamă că nu vor mai beneficia de fonduri dacă nu-şi depun dosarele la prima oră, s-au aşezat la coadă la ora 2.00.

"Au fost cetăţeni care au stat la rând de la ora 2.00, iar până dimineaţă s-au adunat multe persoane. Am dat, de la începutul programului, peste 130 de numere şi mai sunt oameni care aşteaptă la rând. Este îmbucurător faptul că vasluienii sunt interesaţi de acest program”, a afirmat conducerea APM Vaslui.

În cadrul programului, judeţului Vaslui i-a fost alocată suma de aproximativ două milioane de lei.

Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor a lansat, la începutul lunii octombrie, programul Casa Verde Clasic, atât pentru populaţie, cât şi pentru persoanele juridice, iar dosarele de finanţare se depun în perioada 10 - 24 octombrie 2016.

Prin Programul "Casa Verde", populaţia şi persoanele juridice pot beneficia de finanţare prin Administraţia Fondului pentru Mediu pentru instalarea, înlocuirea sau completarea sistemelor de încălzire clasice cu cele care folosesc energie verde, regenerabilă.

Bugetul alocat pentru întreaga ţară este de 94 de milioane de lei, din care 60 de milioane sunt destinate populaţiei şi 34 de milioane persoanelor juridice.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici