Bogdan Licu, propus de Ministerul Justiţiei ca adjunct al procurorului general al României

Ministerul Justiţiei l-a propus pentru un mandat de procuror adjunct al procurorului pe Bogdan Licu, pe Laura Oprean ca prim procuror adjunct şi ca şef pentru secţia a doua la DNA pe Marius Bulancea, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

1739 afișări
Imaginea articolului Bogdan Licu, propus de Ministerul Justiţiei ca adjunct al procurorului general al României

Bogdan Licu, propus de Ministerul Justiţiei ca adjunct al procurorului general al României (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Surse oficiale au declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX că ministerul Justiţiei l-a propus pentru un mandat de procuror adjunct al procurorului general al României pe Bogdan Licu, pentru un mandat de prim procuror adjunct al procurorului general pe Laura Oprean şi ca şef pentru secţia a doua la DNA pe Marius Bulancea.

La începutul lunii mai, procurorul general al României, Augustin Lazăr, i-a delegat pe procurorii Laura Oprean şi Bogdan Licu în funcţiile de prim-adjunct al Procurorului General al României, respectiv adjunct al acestuia, delegările fiind valabile şase luni.

Bogdan Licu a fost, de la data de 16 mai 2013, prim-adjunct al Procurorului General al României, preluând conducerea instituţiei odată cu demisia lui Tiberiu Niţu. În perioada 2006-2013 a activat în cadrul CSM, fiind membru ales până în 2012 iar ulterior consilier al preşedintelui CSM.

Laura Oprean a lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba-Iulia, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, Parchetul Tribunalului Cluj şi Parchetul Curţii de Apel Cluj. Din anul 2006, a lucrat în cadrul DNA Cluj, în 2008 devenind şef al structurii. În anul 2009 a fost delegată procuror şef adjunct al DNA, iar în 2012, când Daniel Morar a preluat conducerea interimară a Parchetului General, Laura Oprean a devenit procuror şef interimar al DNA. În 2013, a revenit adjunct al DNA, conducerea fiind preluată de procurorul Călin Nistor. Ulterior, şi-a încheiat activitatea la DNA, la cerere, revenind la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în calitate de procuror general al acestei structuri.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici