Concert rock în memoria victimelor din „Colectiv” şi lansarea cărţii "Scrum" a unui supravieţuitor

Trupa rock „Times of Need” a susţinut, vineri seara, pe o scenă în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca,un concert în memoria victimelor din clubul „Colectiv”, acolo având loc şi lansarea, în premieră, a volumului de poezii „Scrum” a lui Silviu Ciocanelli, supravieţuitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

827 afișări
Imaginea articolului Concert rock în memoria victimelor din „Colectiv” şi lansarea cărţii "Scrum" a unui supravieţuitor

Concert rock în memoria victimelor din „Colectiv” şi lansarea cărţii "Scrum" a unui supravieţuitor (Imagine: Liviu Chirica/ Mediafax Foto)

“Avem foarte mulţi prieteni în Bucureşti, am avut câţiva prieteni şi în clubul Colectiv şi nu am putut să refuzăm o asemenea invitaţie de a cânta în memoria victimelor incendiului. Se împlineşte în curând un an de zile de la tragedie şi este foarte important să nu uităm ce s-a întâmplat acolo şi să ajutăm aşa cum putem noi, ca muzicieni, să îl ajutăm şi pe Silviu Ciocanelli, care acum se recuperează. Avem o piesă, se numeşte Angels, care le va fi dedicată în timpul concertului. Nu am compus-o special pentru Colectiv dar mi se pare cea mai potrivită”, a spus Răzvan Usinevici, solistul vocal al trupei “Times of Need”.

Acesta a precizat că a discutat cu colegii din trupă ca să îl contacteze pe Silviu Ciocanelli şi să discute despre o colaborare.

“Mi-au plăcut foarte mult versurile lui”, a mai spus Usinevici.

Directorul Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT), Vasile George Dâncu, a declarat, la rândul său, la lansarea volumului de poeme „Scrum” al lui Silviu Ciocanelli, că toate încasările volumului vor nerge către autor, acesta având nevoie de refacere.

”Lansăm în premieră volumul de poeme 'Scrum' al lui Silviu Ciocanelli, supravieţuitor al incendiului din clubul Colectiv. Volumul a apărut la Editura 'Şcoala Ardeleană' Cluj-Napoca, fiind o investiţie a editurii, un gest al nostru pentru Silviu. Toate încasările din carte vor merge către autor, deoarece are nevoie pentru refacere, acesta fiind internat într-o clinică din Bruxelles şi nu a putut veni la lansare. În perioada următoare va suferi şi o operaţie, va fi o intervenţie delicată, va trebui să stea fără să se mişte, fără să facă mişcări bruşte. Vom mai organiza lansări similare, urmate de concerte rock”, a spus Dâncu.

Potrivit acestuia, titlul volumului este dat de un poem scris de Silviu în 4 octombrie 2015, „un text liric premonitoriu, pentru că în 30 octombrie a avut loc dezastrul de la Colectiv”.

„Silviu Ciocanelli se bucură de apariţia cărţii şi de lansarea sa. Vreau ca în apropierea zilei când vom comemora un an de la incendiul din Colectiv să îi facem primul virament bancar”, a mai spus Vasile George Dâncu.

Cartea costă 20 de lei şi a fost editată într-un tiraj de 500 de exemplare.

Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) se desfăşoară în perioada 4 – 8 octombrie la Cluj-Napoca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici