Recuperare pentru răniţii din Colectiv, cu tehnici învăţate la un centru de mari arşi din Belgia

Patru medici de la Spitalul Militar Central din Capitală au fost trimişi pentru formare la Centrul de mari arşi de la Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia, tehnicile învăţate fiind acum aplicate pentru recuperarea răniţilor de la incendiul Colectiv.

874 afișări
Imaginea articolului Recuperare pentru răniţii din Colectiv, cu tehnici învăţate la un centru de mari arşi din Belgia

Recuperare pentru răniţii din Colectiv, cu tehnici învăţate la un centru de mari arşi din Belgia

Patru medici de la Spitalul Militar Central din Capitală, secţiile de recuperare, au mers în Belgia pentru un program de formare la Centrul de mari arşi al Spitalului Militar Reine Astrid, tehnicile învăţate de la specialiştii belgieni fiind acum aplicate în recuperarea răniţilor de la Colectiv, se anunţă într-o postare pe site-ul unităţii medicale.

"Colegele noastre au fost implicate, încă din prima zi, în realizarea tehnicilor specifice de masaj, kinetoterapie şi mobilizare, sub îndrumarea fiziokinetoterapeuţilor belgieni, aplicate în cazul pacienţilor răniţi, în urma incendiului de la Clubul Colectiv, aceştia aflându-se în cea de-a 6-a lună de recuperare", se notează în anunţul Spitalului Militar.

Programul parcurs de medicii români între 18-29 aprilie a venit la iniţiativa şefului Centrului de mari arşi de la Reine Astrid.

Răniţii din clubul Colectiv au fost internaţi la 11 spitale din ţară, unul dintre ele fiind Spitalul Militar Central. După externarea pacienţilor de aici, şase au rămas în programul de recuperare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici