Ministerul Sănătăţii: Decontarea tratamentelor pentru 38 de victime din Colectiv, deblocată

Ministerul Sănătăţii anunţă că decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime ale incendiului din clubul Colectiv ale căror tratamente fuseseră invalidate a fost deblocată, spitalele recuperând cea mai mare parte din sumă.

203 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Decontarea tratamentelor pentru 38 de victime din Colectiv, deblocată

Ministerul Sănătăţii: Decontarea tratamentelor pentru 38 de victime din Colectiv, deblocată (Imagine: Andreea Tanase / Mediafax Foto)

"Din suma totală pe care spitalele o mai aveau de recuperat (1.174.218,53 lei), verificările au putut debloca spre decontare suma 1.167.343,33 lei. Din cele 6 spitale vizate, 5 spitale mai trebuie să recupereze o sumă totală de 6.875,2 lei din cauza unor raportări în SIUI invalidate de către Şcoala Naţională de Sănătate Publică. Acestea sunt: Spitalul Universitar de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni", transmite ministerul printr-un comunicat de presă.

Ministerul Sănătăţii recomandă acestor spitale să se adreseze Şcolii Naţionale de Sănătate Publică pentru analiza motivelor pentru care acele servicii au fost respinse.

În urma incendiului din 30 octombrie 2015, din clubul Colectiv, 64 de persoane au decedat. 27 dintre acestea au murit în incendiu, 25 în spitalele din ţară şi 12 în spitalele din străinătate. 146 de răniţi au fost internaţi în spitalele din Bucureşti după incendiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici