Cod galben de ninsori la munte. Meteorologii au prelungit alerta de ploi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a extins informarea meteo de vreme rea şi a emis mai multe avertizări now casting de ninsori, pentru zonele montane din mai multe judeţe.

1572 afișări
Imaginea articolului Cod galben de ninsori la munte. Meteorologii au prelungit alerta de ploi

Cod galben de ninsori la munte. Meteorologii au prelungit alerta de ploi (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori pentru zonele montane din judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa.

Totodată, este cod galben de vânt puternic în judeţul Mehedinţi.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit şi informarea meteo de vremea rea până sâmbătă, la ora 15.00.

"Vântul va avea intensificări în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, precum şi în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăşi 50...60 km/h. Va mai ploua local în sudul şi în estul ţării, dar numai pe spaţii mici, în estul Moldovei şi în Dobrogea, cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp. În zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali vor fi precipitaţii mixte, în general slabe, iar la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile", se arată în informarea specialiştilor ANM.

Aceştia avertizează că vremea va fi rece, iar în dimineţile următoare local se va produce brumă cu precădere în nordul şi în centrul ţării şi în zonele deluroase din restul teritoriului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici