Inundaţii puternice, evacuaţi şi străzi blocate în Constanţa din cauza ploilor abundente

În urma cantităţilor mari de precipitaţii, în judeţul Constanţa au fost inundate 33 de străzi, fiind nevoie de intervenţia promptă a pompierilor pentru salvarea a şase persoane surprinse în autoturisme.

1285 afișări
Imaginea articolului Inundaţii puternice, evacuaţi şi străzi blocate în Constanţa din cauza ploilor abundente

Inundaţii puternice, evacuaţi şi străzi blocate în Constanţa din cauza ploilor abundente

50 de pompieri militari cu 10 utilaje au intervenit pentru salvarea persoanelor şi evacuarea apei din mai multe locuinţe situate în municipiul Constanţa, oraşul Năvodari şi comuna Corbu.

O persoană cu afecţiuni medicale a fost evacuată din casă şi transportată de către un echipaj SMURD la spital.

În această noapte, în dispeceratul ISU Constanţa s-au primit 55 de apeluri, care anunţau mai multe situaţii de urgenţă.

Pompierii miliari au intervenit în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţul Constanţa, pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor produse în ultimele 24 de ore.

"Echipajele de pompieri au acţionat cu motopompele din dotare pentru evacuarea apei din 7 case, 28 curţi şi 7 beciuri, inundate în urma ploilor. În acest moment nu mai sunt înregistrate cazuri de gospodării inundate. Pentru eficientizarea acţiunilor de răspuns, pe durata manifestării situaţiilor de urgenţă, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a fost activată grupa operativă şi suplimentate echipajele de intervenţie", se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor subordonate adoptarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea producerii unor eventuale situaţii de urgenţă în întreaga ţară.

"La nivel naţional, peste 1.000 de pompieri rămân mobilizaţi, fiind pregătiţi să intervină cu peste 200 de mijloace tehnice în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora", se mai arată în comunicat.

Evoluţia efectelor generate de fenomenele meteorologice este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional din cadrul IGSU, la nevoie, fiind posibilă dislocarea forţelor şi tehnicii de intervenţie la inundaţii de la alte inspectorate care nu se află sub incidenţa avertizărilor de vreme rea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici